Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Vroča kifeljca
Vešči mestni policist je premeščen v mirnejši kraj na angleškem podeželju
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena8/10

Vroča kifeljca

Hot Fuzz

, 2007., Velika Britanija/Francija, 121 min.
Vroča kifeljcaVroča kifeljcaVroča kifeljca
8.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Nicholas je najboljši policaj kar jih premore London. S svojevrstnim rekordom, izjemnim odstotkom aretacij vseh vrst kriminalcev se uvršča na najvišje mesto... Nicholas je najboljši policaj kar jih premore London. S svojevrstnim rekordom, izjemnim odstotkom aretacij vseh vrst kriminalcev se uvršča na najvišje mesto, nad vse ostale sodelavce v modrem. Njihovi dosežki so v primerjavi z njegovim prav smešni, zato ga njegovi nadrejeni premestijo v zaspano mesto, brez omembe vrednega kriminala. Pravo delo, polno eksplozij, hitre vožnje in izstreljenih nabojev čaka Nicholasa prav tu.

Hot Fuzz (Vroča kifeljca) je z akcijo nabita nova komedija avtorjev filma Shaun of the Dead. Z isto nabrušeno kombinacijo humorja in pozornosti do podrobnosti, s katero sta vdihnila novo življenje nemrtvim, sta si Simon Pegg in Edgar Wright za tarčo svoje naslednje enkratno smešne vizije izbrala policajske filme. Nicholas Angel (Simon Pegg) je najboljši policaj, kar jih ima London, s 400 odstotki več aretacij kot katerikoli drug policist. Tako dober je, da ob njem vsi drugi izpadejo slabi. Zato ga nadrejeni pošljejo v kraj, kjer jih njegov talent ne bo tako zelo spravljal v zadrego, v zaspano in na videz zločinov prosto vasico Sandford.

Tam mu za partnerja dajo dobronamernega a preveč zagnanega policista Dannyja Buttermana (Nick Frost). Danny, sin ljubeznivega šefa policije Franka Buttermana (Jim Broadbent), je strasten oboževalec akcijskih filmov in verjame, da je njegov novi partner iz velikega mesta morda v resnici pravi »podli fant« in priložnost zanj, da doživi streljanje in pregone z avti, po katerih tako hrepeni. Za Angela so to otročje fantazije in Dannyjevo prav pasje navdušenje le še povečuje Angelovo frustracijo. Ko pa vas pretrese vrsta strašnih nesreč, je Angel prepričan, da Sandford ni tak, kot se zdi, in ko se spletka poglablja, se Dannyjeve sanje o eksplozivni, visokooktanski, dirkaški, streljaški akciji zdijo vse bolj resnične. Čas je, da policaja iz malega mesta podelita nekaj pravice v slogu velemesta. Scenarij sta napisala Pegg in režiser Edgar Wright, v njem pa sta spet skupaj nastopila Pegg in Frost skupaj z morilsko zasedbo. Poleg oskarjevca Jima Broadbenta so v zvezdniški zasedbi tudi Paddy Considine (In America), Steve Coogan (Night at the Museum) Paul Freeman (Raiders of the Lost Ark), Bill Nighy (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest), Lucy Punch (The Class), Anne Reid (The Mother) Billie Whitelaw (The Omen), Stuart Wilson (The Mask of Zorro), Edward Woodward (The Eyualizer) in še nekaj presenečenj!


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala