Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Šola vožnje
Zgodba o nenavadnem prijateljstvu zadržanega dečka in upokojene igralke...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Šola vožnje

DRIVING LESSONS

, 2005., Velika Britanija, 98 min.
Šola vožnjeŠola vožnjeŠola vožnjeŠola vožnjeŠola vožnje
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Jeremi Brock (r. 1959), scenarist in režiser filma Šola vožnje, je kariero začel v Veliki Britaniji kot uspešen scenarist filmov in TV serij. Še posebej opažen je bil njegov scenarij za Zadnjega škotskega kralja (2006), za katerega je dobil najpomembnejšo britansko filmsko nagrado BAFTA. Šola vožnje je prvi film, ki ga je režiral, prijateljstvo stare igralke in najstnika, ki skozi to druženje dozoreva, pa je njegova resnična življenjska izkušnja.

Ben (R. Grint) je star sedemnajst let in je zelo zadržan. Z mamo Lauro (L. Linney) in očetom Robertom (N. Farrell), župnikom anglikanske cerkve, živi v londonskem predmestju. Obiskuje avtošolo in za ure vožnje potrebuje dodatni denar. Starši od njega zahtevajo, da si poišče delo, zato se zaposli pri upokojeni igralki Evie (J. Walters). Evie Benu pomeni svet, za katerega ni vedel da obstaja. Pomaga ji pri hišnih opravilih, ona pa ga vedno znova s čim šokira. Delita si ljubezen do poezije, Evie Bena celo povabi v bližnji park, kjer ga prepriča, da spije prvi kozarec vina v življenju. Naslednji dan ga prisili v vožnjo, čeprav še nima izpita, vendar se ne odpeljeta domov, temveč v Edinburg, kjer bo Evie pred publiko brala ljubezensko poezijo...

Ruperta Grinta, ki je v Benu ustvaril odlično vlogo, je Jeremy Brock uporabil zato, ker se mu je zdelo, da ta mladi igralec ni bil na pravi način izkoriščen v filmih o Harryju Potterju. Zanimivo je, da je imel Rupert med snemanjem filma le 16 let, vozniško dovoljenje pa je v Veliki Britaniji mogoče dobiti pri sedemnajstih, zaradi česar so bili prizori vožnje posneti na zaprtih zasebnih cestah.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala