Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Vsemogočni Evan
Zadržani kongresnik dobi navidez nemogočo nalogo
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena6/10

Vsemogočni Evan

Evan Almighty

, 2007., ZDA, 96 min.
Vsemogočni EvanVsemogočni EvanVsemogočni EvanVsemogočni Evan
6.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Evana izvolijo v kongres in zato se vsa družina preseli v bližino političnega dogajanja. Novopečeni politik, ki je na položaj prišel s predvolilno obljubo, da bo spremenil svet, večer pred prvim dnevom nove službe prosi Boga, naj mu pri tem pomaga. Seveda pa se mu niti ne sanja, da ima On že velike načrte zanj.

Ko so v kinodvoranah leta 2003 začeli predvajati komedijo Vsemogočni Bruce, je takoj navdušila občinstvo in prinesla lep dobiček. Poleg tega je svetu predstavila še enega nadarjenega igralca, ki je v filmu odigral večno Bruceovo žrtev - Evana Baxterja.Ko so v kinodvoranah leta 2003 začeli predvajati komedijo Vsemogočni Bruce, je takoj navdušila občinstvo in prinesla lep dobiček. Poleg tega je svetu predstavila še enega nadarjenega igralca, ki je v filmu odigral večno Bruceovo žrtev - Evana Baxterja. Steve Carell je odtlej nastopil v številnih uspešnicah, tudi v hitu 40-letni devičnik. Štiri leta potem, ko smo prvič srečali Evana Baxterja, se novinar vrača na velika platna. Bog se je namreč odločil, da je ravno on pravi človek, ki lahko opravi pomembno nalogo v Njegovem imenu.

Evana izvolijo v kongres in zato se vsa družina preseli v bližino političnega dogajanja. Novopečeni politik, ki je na položaj prišel s predvolilno obljubo, da bo spremenil svet, večer pred prvim dnevom nove službe prosi Boga, naj mu pri tem pomaga. Seveda pa se mu niti ne sanja, da ima On že velike načrte zanj. Baxter dobi nepričakovano lepo pisarno in že takoj mu eden od najpomembnejših kongresnikov ponudi, naj skupaj z njim kongresu predlaga nov pomemben zakon. Kaj naj si zelenec v kongresnih vrstah želi še več? No, njegova družina si želi vse kaj drugega - da bi družinski oče preživel več časa z njimi. In tudi Evan si ne želi tega, kar se začne dogajati. Pred vrati se znajdejo nenaročene in nenavadne pošiljke starodavnega orodja in lesa. In Evan nenadoma ne more nikamor, ne da bi mu sledile živali. Ko Evan že ne ve več, ali se mu meša, ali pa je nova služba zanj preprosto preveč stresna, se pred njim pojavi visoki tujec, ki trdi, da je Bog, in od Evana zahteva, naj iz dostavljenega lesa zgradi barko, kot jo je nekoč Noe. Zakaj? Ker prihaja novi potop.

Evan se naloge seveda otepa, toda začnejo se dogajati še bolj čudne stvari. Nenadoma mu začne brada divje rasti, edino oblačilo, ki ga še lahko nosi, je stara halja, živali pred hišo je vse več in končno se kongresnik vda v usodo. Z družino začne graditi barko, čeprav mu zaradi tega grozi, da bo izgubil vse, kar mu v življenju največ pomeni. Kako se bo zgodba končala? Jim res grozi poplava ali je Evanovo ekscentrično vedenje samo posledica krize srednjih let?


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala