Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Hladni vrh
Ekranizacija istoimenskega romana C. Fraziera o paru, ki ga loči državljanska vojna
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Hladni vrh

COLD MOUNTAIN

, 2003., ZDA, 154 min.
Hladni vrhHladni vrhHladni vrhHladni vrhHladni vrhHladni vrh
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Leta 1860 je Amerika ječala pod bremenom krvave državljanske vojne. Prav ta kruti čas pa je okvir filma oskarjevega nagrajenca Anthonyja Minghelle (Angleški pacient) in romana Charlesa Frazierja, po katerem je posnet. Leta 1860 je Amerika ječala pod bremenom krvave državljanske vojne. Prav ta kruti čas pa je okvir filma oskarjevega nagrajenca Anthonyja Minghelle (Angleški pacient) in romana Charlesa Frazierja, po katerem je posnet. Je zgodba o nenavadnem potovanju dveh zaljubljencev, ki ljubezen pred krvavim klanjem komaj zaslutita, izpovesta pa si jo v pismih, za katera ne ve ne eden ne drugi

To ju poveže z vezmi, močnejšimi od vojne in trpljenja. Hkrati pa je Hladni vrh zgodba o prijateljstvu dveh povsem različnih si žensk, in trpek dokument o volji do življenja. Inman (Jude Law) se bori na strani Konfederacije. Ko je odhajal na vojno, si ni predstavljal, kakšne grozote bo doživel. Pri zdravi pameti ga ohranja le knjiga, ki mu jo je podarila njegova ljubljena Ada, in njena zadržana črno-bela fotografija. Ko po dolgih letih prejme eno njenih obupanih pisem, v katerem ga kliče k sebi, dezertira in se odpravi na dolgo in tvegano pot domov, na Hladni vrh. Ada (Nicole Kidman) je krhka južnjaška lepotica, lepo vzgojena in nevešča trdega dela na podeželju, kamor sledi svojemu očetu, pridigarju (Donald Sutherland), zaradi njegovih bolnih pljuč.

Ko izbruhne vojna in z njo lakota tudi v vasici Hladni vrh, je prepuščena na milost in nemilost dobrih sosedov, dokler ji prijateljica Sally ne pošlje v pomoč trdega dela vajene in odločne Ruby (Renee Zellweger). Ženski se v skupnem boju za preživetje zbližata; ob njej Ada lažje čaka dolga leta na svojega Inmana, Ruby pa z njeno pomočjo spoznava življenje s plati, kakršne sploh ni poznala. Ko se zgodba razpleta in slutimo njihovo skorajšnje snidenje, občutimo vso veličino hrepenenja po domu, miru in ljubezni nasproti grozi divjanja vojne, izgub in samote.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala