Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Noč neumnih mrtvecev
Film na pythonovski način, skozi invazijo zombijev, parodira današnjo civilizacijo
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena8/10

Noč neumnih mrtvecev

SHAUN OF THE DEAD

, 2004., Velika Britanija, Francija, 96 min.
Noč neumnih mrtvecevNoč neumnih mrtvecevNoč neumnih mrtvecevNoč neumnih mrtvecevNoč neumnih mrtvecevNoč neumnih mrtvecevNoč neumnih mrtvecevNoč neumnih mrtvecev
8.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Po inspiraciji z Romerovo trilogijo (Noč živih mrtvecev, Dawn of the Dead, Day of the Dead) sta Simon Pegg in Edgar Wright napisala scenarij za debitantski film "Noč neumnih mrtvecev", žanrovski amalgam hororja in komedije tj. splatter zombie filma in romantične komedije začinjen z vedno originalnim britanskim humorjem.
Sean je podpovprečni tridesetletnik brez vsakih ambicij in brez cilja v življenju, razen da zanemarja svoje dolgoletno dekle.Zdi se, da več pozornosti posveča svojim prijateljem in sostanovalcema Edu in Petu. Toda zadeve se kmalu spremenijo in Shaun nenadoma spozna, koliko mu pomeni Liz, ko brez opozorila začnejo po zemlji (ali vsaj po londonskem Mednožnik Church Endu) hoditi Nemrtvi.V napeti dirki s časom in zombiji mora Shaun rešiti svoje dekle, pa tudi oboževano mamo. Po tem filmu nikoli več ne bo kot nekoč. "Noč neumnih mrtvecev" nima ambicije biti prepričljiv čeprav ima šokantne scene, ampak na pythonovski način, skozi zgodbo o navalu zombijev, parodira današnjo civilizacijo, konzumerizem in avtomatski vsakdan. Žanrovski miks, rafinirani humor, bizarne scene naredijo ta film za izvrstno zabavo.
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala