Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Mesečnica
Mlada vdova mora sprejeti težko odločitev in izbrati med dvema moškima...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Mesečnica

Moonstruck

, 1987., ZDA, 102 min.
MesečnicaMesečnicaMesečnicaMesečnicaMesečnica
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film Mesečnica še danes predstavlja vzor določenemu tipu romantičnih komedij, ki obravnavajo močno etnično obarvane zgodbe o običajnih ljudeh. V letu 1988 je bil film eden največkrat nagrajenih, osvojil je namreč kar 20 nagrad. Cher, Olympia Dukakis in scenarist John Patrick Shanley so osvojili oskarja, film pa je bil nominiran tudi za najboljšo režijo.

Loretta Castorini (Cher) ima 37 let, dela kot računovodkinja in živi pri svojih starših. Je vdova, njen mož je namrež preminul v nesreči le dve leti po njuni poroki. Johnny Cammareri (D. Aiello) je starejši moški, ki ni niti privlačen, niti strasten, a Loretto zaprosi za roko, ker mu je pač všeč. Ker je vraževerna, ga prisili, da jo zaprosi tako, kot je treba, na kolenih in s prstanom, saj noče, da bi se ji še enkrat pripetila ista tragedija kot s preminulim možem. Loretta namreč verjame, da se je njen prejšnji zakon slabo končal le zato, ker se ni poročila po pravilih - v cerkvi in v poročni obleki.

Johnny svojo bodočo soprogo prosi, da poišče njegovega mlajšega brata Ronnyja (N. Cage). Slednji je za razliko od Johnnyja strasten in temperamenten, vendar pa ga je prizadela huda nesreča, zaradi katere je postal invalid. A prav zaradi grobega in neprimernega vedenja Ronny v Loretti vzbudi občutja, kakršnih Johnny ni nikoli...


 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala