Moj TV - TV Program za 200+ kanala
The Seventh Stream
Irski vdovec in ribič se zbliža z zapleteno žensko, ki trdi, da je silkie, žena-tjulenj.
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

The Seventh Stream

THE SEVENTH STREAM

, 2001., ZDA, 100 min.
The Seventh StreamThe Seventh StreamThe Seventh StreamThe Seventh StreamThe Seventh StreamThe Seventh StreamThe Seventh StreamThe Seventh StreamThe Seventh StreamThe Seventh Stream
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film The Seventh Stream je slikovita in čustvena ljubezenska drama, ki temelji na zanimivi legendi o silkie, ženi-tjulnju, potomki kralja vseh morij. Posnet je po knjižni predlogi Johna Graya, ki je hkrati tudi režiser. V glavnih vlogah se predstavita odlični S. Glenn in angleška igralka S. Burrows.

Owen Quinn (S. Glenn) je ribič v mali irski vasi. Je vdovec in živi osamljeno življenje. Kadar ni na morju, bere. Ne verjame v bajke in legende, ki jih je še kot otrok poslušal pri slepem starcu Eamonu Dunhillu (J. Kelly).

Eamonov sin Thomas (J. Lynch), tudi ribič, je reven in nima sreče z ulovom. Da bi on in njegov oče imela kaj jesti, se začne ukvarjati s prepovedanim lovom na tjulnje. Naenkrat pa se njegova sreča pri ribolovu obrne, ljudje pa opazijo, da se z njima na čolnu vozi neznana in lepa ženska. Legenda pravi, da je to žena iz rodu tjulnjev, silkie.

Owen je tako očaran nad njeno lepoto, da odide k staremu Eamonu, da bi ga vprašal, kdo je ona. Čeprav mu Eamon noče pomagati, ženska sama poišče Owena in ga zaprosi za pomoč. Pove mu, da je ujeta na kopnem - da je na kopnem ženska, v vodi pa tjulenj. Kopno je dosegla s sedmim tokom, kakor se imenujejo morski tokovi po sedmih zaporednih dneh visoke plime, in na obali pustila svojo kožo. V morje se ne more vrniti, dokler ne najde svoje kože. Tisti, ki je njeno kožo našel, ji vlada in ona mu mora slediti na kopnem. Owen ji ponudi posteljo v svoji hiši, ji kupi žensko obleko in jo poimenuje Mairead, kar na irskem pomeni biser. 


 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala