Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Histerija
Zabavna resnična zgodba o mladem zdravniku, ki pomaga pri izumu prvega vibratorja
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Histerija

Hysteria

, 2011., Velika Britanija, Francija, Nemčija, Luksemburg, 100 min.
HisterijaHisterijaHisterijaHisterijaHisterijaHisterija
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Histerija je film, posnet po zabavni resnični zgodbi iz 19. stoletja. Zgodba nas ponese v viktorijanski London, kjer spremljamo mladega zdravnika Mortimerja, ki sprejme službo pri priznanem profesorju Dalrympleju. Slednji se ukvarja z zdravljenjem histerije pri ženskah, pri čemer uporablja metodo masiranja ženskega mednožja. Mladenič ima kmalu polne roke dela, poleg tega pa pomaga pri izumitvi prvega vibratorja. A kmalu se znajde v precepu med zadovoljnimi strankami in ljubeznijo do hčerke profesorja Dalrympleja.

Histerija je sproščena romantična komedija o presenetljivi resnici o izumu elektromehanskega vibratorja, pogruntavščini zdravnika Mortimerja Granvillea. Viktorijanski izum ni samo ključ do ženskega zadovoljstva temveč tudi do sreče mladega zdravnika.

V Londonu je vrhunski zdravnik, Mortimer Granville, pred kratkim izgubil delo v bolnišnici. Novo službo najde pri dr. Robertu Dalrympleu, najuglednejšemu specialistu za ženske zdravstvene težave, ki sam nalogi ni več kos. Vse več žensk se namreč spopada z nadležnimi simptomi, kot so jokanje, nimfomanija, frigidnost, melanhonija in tesnoba. Dalrympleovo “ročno masiranje” je na srečo neverjetno učinkovito.

Čedni mladi zdravnik je kar naenkrat obdan z neštetimi ženskami in zaplete se z Emily, popolno mlajšo hčerko njegovega šefa. Uspeh pa ima svojo ceno. Ob nenehnem masiranju Mortimerja v roke grabijo hudi krči, težave pa povzroča tudi Emilyjina starejša sestra Charlotte, ki njega in svojega očeta obtožuje prevarantstva.

Brez občutka v rokah Mortimer ni več sposoben zadovoljiti svojih strank. Znova izgubi službo in s tem tudi zaročenko. Navdih najde pri svojemu dolgoletnemu prijatelju, znanstveniku Edmundu St. John-Smytheu. Ob iznajdljivih zamislih slednjega se Mortimerju porodi zamisel o vibratorju, ki naj bi zadovoljil sleherno žensko.

Rezultat je zabavna zgodba o enem izmed prvih patentiranih električnih pripomočkov ter o ljubezni med preudarnim moškim in emancipirano žensko, ki se zbližata kljub na videz nepremostljivim nesoglasjem.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala