Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Amish Grace
Zgodba o reakciji skupnosti amišev na tragični strelski obračun v njihovi šoli...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Amish Grace

AMISH GRACE

, 2010., ZDA, 86 min.
Amish GraceAmish GraceAmish GraceAmish GraceAmish GraceAmish GraceAmish Grace
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film je bil posnet po knjižni predlogi Donalda B. Kraybilla z naslovom Amish Grace: How Forgiveness Transcended Tragedy. Osvojil je več nagrad, med drugim nagradi Excellence in Merit na kalifornijskem festivalu Accolade ter nagrade Christopher, Grace in Humanitas.

V vasi Nickel Mines se odvija mirno življenje. Amiške družine živijo po pravilih svoje vere, pobožno in skomno. Ukvarjajo se s poljedeljstvom in živinorejo, hodijo v cekev in ne podlegajo produktom civilizacijskega napredka, kot sta na primer telefon in avtomobil. Sami proizvajajo hrano in oblačila ter nimajo veliko stika z "zunanjim" svetom.

V njihovo skupnost vsak dan prihaja Charlie Roberts (J. Churchill), ki prevzema mleko, ki ga amiši prodajajo. Charlie je miren človek, ki se s pripadniki skupnosti dobro razume. Poročen je s Amy (T. Blanchard) in ima dva otroka, vendar pa nikoli ni prebolel smrti prve hčerke, ki je umrla pred desetimi leti, na dan svojega rojstva.

Nihče ne ve, kaj Charlie načrtuje, in nihče ne sluti velike tragedije, ki se bo zgodila 7. oktobra 2006. Opremljen s puško se Charlie zjutraj tega dne odpravi v amiško šolo, dečke pošlje iz učilnice, nato pa strelja na deklice. Ubije jih pet, še pet pa težko rani. Na koncu ubije tudi sebe. Novinarji hitro prispejo na mesto dogajanja...


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala