Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Bele peščine
Namestnik šerifa prevzame identiteto ubitega, da bi se lažje pomešal v svet kriminala
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Bele peščine

WHITE SANDS

, 1992., ZDA, 100 min.
Bele peščineBele peščineBele peščineBele peščineBele peščineBele peščine
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
"Bele peščine" je eden od bolj opaženih krimičev oziroma trilerjev iz začetka devetdesetih, ko njegova vrednost nekako ni bila najbolje opažena in razumljena. Iz današnje perspektive se zdi film kot intrigantno, na trenutke zelo lucidno lotevanje problema identitete in možnosti njene izbire, ki na svoj način komunicira s slavno, ponovno aktualno stvaritvijo Michelangela Antonionija "Poklic: reporter".

V puščavi najdejo mrtvega človeka s kovčkom v katerem je pol milijona dolarjev. Lokalni namestnik šerifa Ray Dolezal (Willerm Dafoe) začne preiskavo in se po potrditvi identitete umrlega ter najdbi določenih sledi odloči da je čas da se infiltrira v podzemlje. Prevzame identiteo ubitega in spozna karizmatičnega kriminalca Gormana Lennoxa (Mickey Rourke), ki ga poveže s trgovci z orožjem. Tu je tudi privlačna in permožna Lana Bodine (Mary Elizabeth Mastrantonio), ki je poznala človeka katerega identiteto je Ray prevzel...

Scenarij je podpisal Daniel Payne, ki je zaslužen za vrsto epizod včasih izredno popularne serije Miami Vice, kasneje pa je bil med ostalim koscenarist nove verzije Mandžurskega kandidata. režija filma pa je delo Rogerja Donaldsona, ki je podpisal vrsto popularnih filmov. (Bounty, Bez izlaza, Danteov vrh).

Payne in Donaldson sta ustvarila film z zapleteno zgodbo, izraženimi liki, dobrim vizualnim oblikovanjem in dojemljivo atmosfero, veliko zaslug pa ima tudi igralska zasedba Kultni W. Dafoe (Ognjene ulice, Živeti in umreti v L. A.-ju, Platoon - vod smrti, Spider-Man), legendarni M. Rourke (Restavracija, Devet tednov in pol, Leto zmaja, Angelovo srce, Sin City) in takrat zelo prestižna M. E. Mastrantonio (Scarface, Barva denarja), v eni od svojih prvih vidnejših vlog pa je izvrsten tudi Samuel L. Jackson.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala