Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Vesel božič
Sovražniki na božični večer položijo orožje in razglasijo premirje
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena-

Vesel božič

JOYEUX NOËL

, 2005., Francija/Velika Britanija/Nemčija/Belgija/Romunija, 115 min.
Vesel božičVesel božičVesel božičVesel božičVesel božičVesel božičVesel božič
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
V severni Franciji leta 1914 na božični večer častniki in vojaki iz Škotske, Nemčije in Francije, ki so prej neusmiljeno streljali drug na drugega, položijo orožje in razglasijo premirje.

Glavni junaki Veselega božiča so škotski anglikanski duhovnik Palmer (Gary Lewis), ki je šel prostovoljno v boj s svojimi mladimi farani, sloviti pevec berlinske opere Nikolaus Sprink (Beno Fürmann), ki so ga tako kot njegove tovariše vpoklicali v vojsko, in francoski poročnik Audebert (Guillaume Canet), ki je doma zapustil nosečo ženo. Njihovi voditelji so jim obljubili, da bo do božiča vse rešeno.

Decembra mraz že pošteno pritiska in vsi čutijo, da vojne še zlepa ne bo konec. Da bi bila skupaj s svojim ljubljenim Nikolausom, je lepa pevka Anna (Diane Kruger) dosegla nemogoče: funcionarje je prepričala, da lahko pripravita božični recital za prusko gospodo blizu fronte. Iz elegantne vile nato uideta na bojno črto, ker hoče Nikolaus zapeti svojim soborcem. Zgodi se čudež: Škoti se jima pridružijo s svojimi dudami, Sprink postavi božično drevesce na rob jarka in se povzpne na nikogaršnje ozemlje. Nihče ne strelja. Zakleti sovražniki za hip pozabijo na vojno: delijo si jedačo in pijačo, fotografije in spomine, igrajo nogomet; dogovorijo se, da bo vsaka stran v miru pokopala svoje mrtve. Skupne točke, ki so jih našli, se njihovim predpostavljenim zdijo nevarno prevratniške. Kje se konča praznični duh in začne veleizdaja?


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala