Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Hitra zebra
Zapuščena zebra najde svoj novi dom na farmi nekdanjega šampionskega trenerja
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena-

Hitra zebra

RACING STRIPES

, 2005., ZDA, 98 min.
Hitra zebraHitra zebraHitra zebraHitra zebraHitra zebraHitra zebra
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Sredi pobesnele nevihte pusti cirkus po nesreči za sabo zebrinega mladička. Majhnega negotovega žrebička izpod dežja reši nekdanji trener dirkalnih konjev Nolan Walsh, ki ga odpelje na svojo kmetijo, kjer živi s hčerko Channing.

 Sredi pobesnele nevihte pusti cirkus po nesreči za sabo zebrinega mladička. Majhnega negotovega žrebička izpod dežja reši nekdanji trener dirkalnih konjev Nolan Walsh, ki ga odpelje na svojo kmetijo, kjer živi s hčerko Channing. Nekoč priznani trener je opustil delo s konji po usodni nesreči žene, uspešne jockeyke, v kateri sta umrla ona in konj. Zdaj živi Nolan s hčerko na skromni kmetiji v Kentuckyju.

Žrebiček Črtko kmalu spozna družino živali, ki živijo na kmetiji, katere kolovodji sta godrnjajoč shetlandski poni Tone ter Fanči, modra stara koza, ki ima vse pod dvojim nadzorom. Skupini se pridruži tudi Gosak, paranoični velemestni pelikan, ki se skrije na to kmetijo bogu za hrbtom, dokler se ne poleže razburjenje v Jerseyju, za katerega je vzrok prav on. Malce počasni petelin Rado drži vse v pripravljenosti s svojim kikirikanjem in vsesplošno histerijo, lovski pes s povsem neprimernim imenom Blisk pa tu in tam malce pokomentira dogajanje na kmetiji.

Walsheva kmetija meji s posestjo Dalrymplovih, kjer trenirajo najobetavnejše čistokrvne konje za najprestižnejšo konjsko dirko – Kentucky Open. Posestvo vodi kraljica dirkalnih stez v Kentuckyju, nesramno bogata in neusmiljena Clara Dalrymple. Ob prvem pogledu na dirkalno stezo je Črtko tako prevzet nad dirkami, da je globoko prepričan, kako bi lahko, samo če bi dobil priložnost, premagal vse ostale konje. Vendar pa mali nadobudnež nekako ne ve, da ni ravno - dirkalni konj. Vendar se je kljub temu z majhno Tonetovo pomočjo, ki je nekoč treniral mnoge šampione, zagreto lotil priprav na veliki trenutek. Tudi Channing ima podobne želje - postati jockey, toda zaščitniški očka ne dovoli, da bi se hčerka udeleževala nevarnega športa. Toda Channing ga na koncu le prepriča, da začne trenirati njo in zagretega Črtka za Kentucky Open. Črtko je ves čas tarča posmeha čistokrvnih konjev, katerih kolovodja je razvajeni Trentonov Ponos, ki se nevedni zebri posmehuje zaradi mešane krvi in čudnega videza. Toda na posest pride nova prečudovita prijazna kobila Sandy, katere iskrena vzhičenost in navdušenje nad Črtkom spravljata ob pamet njegove nasprotnike. Črtko najde prijatelje tudi na dirkališču, malce odštekana mušja bratca Bzza in Zzza, ki bolj od petja in plesa cenita le še dober konjski kakec. Ko Črtko vstopi v svet elitnih športnikov, velike konkurence in še večjih vložkov, mora dokazati, da je dovolj hiter in vztrajen, da lahko tekmuje z velikimi konji, če želi zmagati na legendarnem turnirju Kentucky Open.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala