Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Driblerja pod košem
Da bi prišla do denarja, znanca združita moči v košarkarskem tandemu...
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena5/10

Driblerja pod košem

WHITE MEN CAN'T JUMP

, 1992., ZDA, 115 min.
Driblerja pod košemDriblerja pod košemDriblerja pod košemDriblerja pod košem
4.9
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
V Hollywoodu so producenti prepričani, da športni filmi vedno prinašajo izgubo. Vendar ta sloves ni pospremil Driblerjev pod košem, ki sta v ameriških kinih zaslužila več kot 76 milijonov dolarjev. Za uspeh je ob izvrstnih igralcih, ki odlično igrata košarko, najzaslužnejši scenarist in režiser filma Ron Shelton. V mladosti je bil profesionalni igralec baseballa in o športu ter psihologiji športnikov ve marsikaj. Njegov prvi film je bila komedija o baseballu z naslovom Bull Durham (1988).

Afroameričani v revnem delu Los Angelesa pogosto igrajo košarko na ulici, ko pa se pojavi kakšen naivnež, ki je pripravljen za denar igrati proti komu od njih, ga najpogosteje oberejo. V tem je ravno Sidney Deane (W. Snipes) pravi mojster. Kot vsi Afroameričani je prepričan, da belci slabše igrajo košarke slabše od njih. Ravno na to pa računa Billy Hoyle (W. Harrelson), ki izzove Sidneya na metanje do prvega zgrešenega meta.

Sidney nasede in po nekaj koših izgubi 62 dolarjev. V skromnem stanovanju ga čaka dekle Gloria Clemente (R. Perez), ki se od jutra do večera uči nepotrebnih informacij, da bi nekoč nastopila na TV kvizu. Poleg tega, da sta revna, ju preganjata še dva gangsterja, ki jima hočeta zaračunati kockarski dolg. Sidney sanja o velikih denarcih, da bi si lahko kupil hišo in zapustil stanovanje v getu. Na pamet mu pade ideja, da bi z Billyjem obiskovala ulična igrišča in se pretvarjala, da se ne poznata...


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala