Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Možje-X
Mutanti, izobčeni iz družbe, se borijo za enakopravnost in obstoj
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Možje-X

X-MEN

, 2000., ZDA, 104 min.
Možje-XMožje-XMožje-XMožje-X
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Akcijska znanstveno-fantastična drama režiserja B. Singerja, ki temelji na Marvelovem stripu o superjunakih. Razen neuspešne verzije Fantastični štirje Rogerja Cormana do sedaj nikomur ni uspelo v film prenesti celotnega tima superjunakov, saj predstavitev vsakega izmed njih kot celostnega lika v tako omejenem času predstavlja velik izziv. Glede na gledanost in pozitivne kritike, je Singerju uspelo nemogoče, za vsak slučaj pa je v pripravi tudi nadaljevanje.

Pričujoči mutanti so otroci atomske dobe, homo superior, naslednja stopnja v evoluciji. Vsak izmed njih je rojen z edinstveno genetsko mutacijo, ki se v času pubertete manifestira v neverjetno moč: Cyclopsove (James Marsden) oči oddajajo destruktivne energetske žarke, moč Jean Grey (Janssen) je v telekinezi in telepatiji, Storm (Halle Berry) pa lahko manipulira z vsemi oblikami vremena v atmosferi. Vendar pa za običajne ljudi predstavljajo izrodke narave in izobčence, ki se jih bojijo in jih prezirajo.

Njihov glavni nasprotnik je senator Robert Kelly (Bruce Davison), mccarthyjevski politik, ki stalno poudarja nevarnosti, ki jih predstavljajo mutanti. Slednjim uspe preživeti zgolj zahvaljujoč mentorstvu profesorja Charlesa Xaviera (Stewart), ki je najmočnejši telepat na svetu. Z njegovo pomočjo se učijo kontrolirati in upravljati s svojimi močmi za dobrobit človeštva in tako postanejo Možje X. Xavier z navdušenjem sprejme tudi dva novinca: osamljenega Logana/Wolverinea (Jackman), ki poseduje zdraviteljske moči in je oborožen z jeklenimi kremplji in živalskim temperamentom ter Rogue (Paquin), prestrašeno najstnico, ki ima moč absorbcije spominov vsakega, ki se ga dotakne.

Medtem ko se Wolverine in Rogue prilagajata življenju v svoji vrsti, se Xavier spusti v fizično in filozofsko bitko s svojim bivšim kolegom in prijateljem Erikom Lehnsherrom, a k. a. Magnetom (McKellen). Kot eden najmočnejših mutantov je Magneto prepričan, da ljudje in mutanti ne morejo živeti v isti skupnosti. On in njegovo zli pripadniki, združeni pod imenom Bratstvo - ogromni Sabretooth (Tyler Mane), metamorfinja Mystique (Rebecca Romijn-Stamos) in kratkovidni skakalec Toad (Ray Park) - ne izbirajo sredstev pri tem, da bi zagotovili obstanek mutantov, tudi na račun iztrebljanja ljudi.

 

 

 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala