Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Ljubezen je slepa
Jack Black se zaljubi v obilnejše dekle zaradi njene "notranje lepote"
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena7/10

Ljubezen je slepa

Shallow Hal

, 2001., ZDA, 114 min.
Ljubezen je slepa Ljubezen je slepa Ljubezen je slepa Ljubezen je slepa
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Ljubezen je slepa je nekoliko nepričakovan naslov s strani kraljev ameriške komedije, bratov Farrelly, od katerih smo navajeni na bizarnejše filme, vendar prav s to stvaritvijo dokažeta, da sta mojstra zabavne in vznemirljive komedije, ki jo tokrat spojita z najčiščejšo romantiko.

Jack Black in Gwyneth Paltrow nam bosta pokazala ne samo, da je ljubezen slepa, temveč da lahko le s pomočjo ljubezni vidimo ljudi takšne, kakršni so v resnici.

Mladenič Hal (J. Black) je izrazito kritičen pri izboru deklet, sodi jih zgolj glede na zunanji izgled. Glede na to, da tudi sam ni pretirano čeden, ga dekleta v glavnem ignorirajo. Nekega dne naleti na guruja Tonyja Robbinsa, ki mu skuša pojasniti, da ni vse v izgledu. Hal ne razume, kaj mu želi guru dopovedati, zato mu ta "vgradi" moč prepoznavanja notranje lepote. Od tega trenutka naprej je Halovo življenje spremenjeno. Lepotice, ki ji ogovori, niso niti približno tako hladne kot včasih, poleg tega pa tudi same kar naenkrat stopajo do njega. Problem je v tem, da je zunanja lepota, ki jo Hav vidi, pravzaprav notranja lepota, dobrota deklet, medtem ko so dekleta glede na splošno mišljenje precej neprivlačna. Njegovemu najboljšemu prijatelju Mauriciu (J. Alexander) nikakor ni jasno, kako se Hal lahko kar naenkrat zabava s tako neprivlačnimi ženskami. A kmalu bo šokiran, ko bo spoznal, da se je Hal do ušes zaljubil v obilnejšo Rosemary (G. Paltrow)...

Ljubezen je slepa se nekoliko razlikuje od preostanka filmografije bratov Farrelly. Gre za bolj klasično romantično komedijo, predvsem zahvaljujoč tematiki, ki jo obravnava.  Zgodba o romanci med moškim, ki ima nekoliko izkrivljen sistem vrednot, ter samokritičnim dekletom, ki je nezadovoljno s svojim videzom, je izredno iskrena. Seveda je zgodba "okrašena" z dozo vulgarnega humorja in cinizma, s pomočjo katerih brata uspešno ohranjata ravnotežje med resnostjo in zabavo. Rečemo lahko, da se film Ljubezen je slepa uspešno meri z ostalimi naslovi, ki sta jih brata Farrelly režirala, predvsem zahvaljujoč kvalitetnemu scenariju in izvrstnim igralskim nastopom vse bolj popularnega J. Blacka in z oskarjem nagrajene G. Paltrow (Zaljubljeni Shakespeare).


 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala