Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Izgubljeni v vesolju
Domiselno režiran filmski glasbeni muzikel, ki govori o ljubezni, uporu in upanju...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Izgubljeni v vesolju

Across the Universe

, 2007., ZDA, 133 min.
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Za mnoge je glasba Beatlesov simbol turbolentnih šestdesetih let prejšnjega stoletja. V svojem filmskem muziklu priznana režiserka Julie Taymor uporabi več kot 30 njihovih skladb, da bi izpovedala zgodbo o tem burnem času.

Jude (Jim Sturgess) je mladi človek, željan spremembe, ki iz Anglije odpotuje v Ameriko in za seboj pusti delo v ladjedelnici ter svoje dekle. Znajde se v Princetonu, kjer spozna Maxa (Joe Anderson) in njegovo mlajšo sestro Lucy (Evan Rachel Wood), dekle iz predmestja, v katero se zaljubi. Max in Jude kmalu odideta v New York, kjer Jude dela kot umetnik, Max pa vozi taksi. Čez nekaj časa se jima pridruži tudi Lucy, ki je izgubila svojega fanta v Vietnamu.

To so burni časi: nasilje zaznamuje boj za državljanske pravice, medtem pa v daljnih deželah mladeniči umirajo na bojiščih. Jude in Lucy se s svojimi prijatelji priključita vse glasnejšemu protivojnemu gibanju, v katerega jih vodita dr. Rober (Bono Vox) in gospod Kite (Eddie Lizard). Okoliščine razdvojijo mlad par, vendar zaradi tega ne obupata nad njuno romanco.

Režiserka Julie Taymor je za film Izgubljeni v vesolju izbrala okrog 30 pesmi Beatlesov. Čeprav spoštuje originale, je vedela, da bo morala to ikonsko glasbo interpretirati njena igralska zasedba. Zaradi tega so bili vsi deležni posebnega usposabljanja, ki so ga sami poimenovali  "Kamp Beatles". V filmu se na kratko pojavijo tudi nekatere rock legende: Joe Cocker izvaja "Come Together", Bono pa "I Am The Walrus".

 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala