Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Možje X 2
Na vidiku so nova nesoglasja med ljudmi in Možmi X
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Možje X 2

X-Men United X2 / X-Men 2 / X2

, 2003., ZDA, 134 min.
Možje X 2Možje X 2Možje X 2Možje X 2
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
So naslednji člen evolucijske verige. Vsak se je rodil z edinstveno genetsko mutacijo, ki se izraža z izrednimi močmi. V svetu, v katerem je vse več sovraštva in predsodkov, so izobčenci, ki se jih bojijo in jih prezirajo tisti, ki ne morejo sprejeti njihovih napak. A kljub prevladujoči nevednosti družbe Možje X in tisoče mutantov po svetu živijo naprej.

Pod vodstvom profesorja Charlesa Xavierja, najmogočnejšega telepata na svetu, so se ti nadarjeni študentje naučili obvladati in usmerjati svoje moči za dobrobit človeštva. Borijo se obvarovati svet, ki se jih boji.

V X2 se Možje X soočajo z doslej najnevarnejšo pustolovščino in morajo združiti moči s svojimi sovražniki, da bi se spopadli z grožnjo, ki ogroža človeštvo - in mutante.

Bryan Singerje ponovno sedel za režijski stolček in posnel zanimiv primerek prvorazredne filmske fantastike, ki temelji na večni zgodbi o boju med dobrim in zlim, starim in novim. Svojo vlogo v drugem delu so ponovili vsi pomembni liki iz prejšnjega filma, tako lahko zopet uživamo v mojstrovinah močnega Hugha Jackmana, modrosti Patricka Stewarta,spretnostih Iana McKellena in močeh Halle Berry.


Film je bil nominiran za MTV-jevo nagrado ter za letno nagrado ameriškega združenja Political Film Society za promocijo človekovih pravic in ohranjanje miru. Predstavlja izvrstno ekranizacijo popularnega Marvelovega stripa. Strip X-Man, ki se je do danes prodal v več kot 500 miljonov izvodih, je v 60-ih letih v prenesenem pomenu prikazoval negativne točke ameriške družbe v tistem času...



 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala