Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Ekskalibur - Meč kralja Arturja
Spektakularna ekranizacija zgodbe o kralju Arturju in legendarnem meču Excaliburju...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Ekskalibur - Meč kralja Arturja

Excalibur

, 1981., ZDA, 140 min.
Ekskalibur - Meč kralja ArturjaEkskalibur - Meč kralja ArturjaEkskalibur - Meč kralja ArturjaEkskalibur - Meč kralja ArturjaEkskalibur - Meč kralja ArturjaEkskalibur - Meč kralja ArturjaEkskalibur - Meč kralja Arturja
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Ekskalibur - Meč kralja Arturja je ameriško-britanska pustolovska fantazija iz leta 1981, ki jo je režiral John Boorman. Film je zaslužil približno 34 milijonov dolarjel in je bil 18. najuspešnejši film leta. Zgodba se odvija okoli legende o kralju Arturju in njegovem mentorju Merlinu, ki mu je pojasnil številne podrobnosti o posebnih močeh mističnega meča Excaliburja.

Čarovnik Merlin (N. Williamson) pomaga Utherju Pendragonu (G. Byrne), da s pomočjo meča Ekskaliburja premaga sprte angleške velikaše in združi Anglijo v eno kraljestvo, ki mu bo vladal sam. Vendar Uther hrepeni po Igraine (K. Boorman), ženi svojega sovražnika, kar ga vodi v propad. Preden umre, Uther zapiči Ekskalibur v kamen, iz katerega ga ne bo mogel izvleči nihče, razen zakoniti naslednik prestola. 

Nekaj let kasneje Utherov sin Arthur (N. Terry), ki je bil spočet z Igraine, izvleče meč, ne da bi se zavedal njegove moči in pomena. Ob Merlinovi pomoči je okronan za kralja Anglije in ustanovi Okroglo mizo, ki bo zbrala vse častne angleške viteze z nalogo, da obnovijo kraljestvo in začnejo boj proti pokvarjenosti in zlu. 

Čast Okroglega stola je oskrunjena, ko Arturjeva žena, kraljica Guinevere (C. Lunghi), prešuštvuje z Lancelotom (N. Clay), enim od vitezev. Arturjeva polsestra, čarovnica Morgana (H. Mirren), s pomočjo črne magije zapelje Arturja in rodi sina Mordreda (R. Addie) z namenom, da Arturju prevzame prestol. Kraljestvo propada zaradi Arturjevega moralnega rušenja, ljudje umirajo zaradi nalezljivih bolezni in edina rešitev za deželo je zdravilo za Arturja...

 

 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala