Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Ameriška ljubljenca
Zgodba z dokaj realističnim pogledom ljubezensko življenje holivudskih zvezd
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena6/10

Ameriška ljubljenca

AMERICA'S SWEETHEARTS

, 2001., ZDA, 102 min.
Ameriška ljubljencaAmeriška ljubljencaAmeriška ljubljencaAmeriška ljubljenca
6.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Ameriška ljubljenca sta prikupen poklon klasičnim komedijam, v katerem je združila moči nadarjena, večkrat nagrajena ekipa in posnela romantično komedijo, katere dogajanje je postavljeno v zakulisje sodobnega Hollywooda.

Kiki Harrison (Julia Roberts) je požrtvovalna osebna asistentka prelepe, vase zagledane megazvezdnice Gwen Harrison (Catherine Zeta-Jones). Čisto slučajno je tudi njena sestra. V življenju s slavno sestro nerodni in samozavestni Kiki ni bilo nikoli postlano z rožicami, še bolj pa se bo zapletlo, ker pristane, da bo pomagala Gwen in njenemu odtujenemu možu Eddieju Thomasu (John Cusack) združiti moči za zadnji javni nastop pri promociji njunega zadnjega skupnega filma. Prekaljenemu agentu za medije Leeju Phillipsu (Billy Crystal), ki naj bi ga v kratkem zamenjal mlajši varovanec, zvrnejo na pleča pripravo tega izjemno težko pričakovanega dogodka. S Kiki kot skrivnim orožjem bo Leeju morda le uspelo izpeljati ta konec tedna brez vsakršnih zapletov.

Na žalost je to samo iluzija - med nekdanjima ljubljencema ni prav nobene ljubezni po devetih uspešnicah, v katerih sta nastopila, še posebej ne po katastrofalni osemnajstmesečni aferici med Gwen in njenim španskim soigralcem Hectorjem (Hank Azaria).

Sprva se zdi, da bo za Leeja in Kiki največji izziv ohranjanje miru med Gwen in Eddiejem - natančneje, ohraniti njuno javno podobo brezmadežno - ampak kmalu začne Kiki pestiti mnogo pomembnejša zadrega, saj njeno dolgoletno prijateljstvo z Eddiejem doživi romantični preobrat.

"Gre za pravljico," pravi o filmu režiser Joe Roth. "To zgodbo o Pepelki lahko občinstvo podoživi z Kikijinim likom. Ona je zelo realna oseba, ki jo nekako potegne v glamurozni svet trčene hollywoodske kraljevske elite. Ampak v tej zgodbi je tudi nekaj univerzalnega, s čimer se lahko vsak poistoveti. Vsi so se že znašli v situaciji, ko le težko pritegnejo pozornost prijateljev ali družinskih članov."

Producentki Susan Arnold in Donna Arkoff Roth se s tem strinjata. "America’s Sweethearts je klasična komedija v staromodnem smislu, a z zelo sodobnim zapletom," pravi Arnoldova. "Klasična je zato, ker imate skupino zabavnih likov, ki se snidejo na dogodku, kakršna je konferenca za medije, romanca med Kiki in Eddiejem pa je središče zgodbe."


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala