Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Kralji hitrosti: Zgodba o Rickyju Bobbyju
Voznik NASCAR-ja se mora soočiti z velikanom Formule 1
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Kralji hitrosti: Zgodba o Rickyju Bobbyju

TALLADEGA NIGHTS: THE BALLAD OF RICKY BOBBY

, 2006., ZDA, 108 min.
Kralji hitrosti: Zgodba o Rickyju BobbyjuKralji hitrosti: Zgodba o Rickyju BobbyjuKralji hitrosti: Zgodba o Rickyju BobbyjuKralji hitrosti: Zgodba o Rickyju BobbyjuKralji hitrosti: Zgodba o Rickyju Bobbyju
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Komedija Kralji hitrosti pripoveduje zgodbo o sanjaču, ki lahko šteje samo do #1. Potem ko je vse dobil in vse izgubil, mora Ricky Bobby splezati nazaj na vrh na edini način, ki ga pozna – z muko. Komedija Kralji hitrosti pripoveduje zgodbo o sanjaču, ki lahko šteje samo do #1.

Potem ko je vse dobil in vse izgubil, mora Ricky Bobby splezati nazaj na vrh na edini način, ki ga pozna – z muko. Ricky Bobby (Will Ferrell) si je od nekdaj želel samo nečesa: biti hiter… zares hiter, tako kot njegov oče, Reese Bobby (GARY COLE), ki je zapustil družino in sledil svojim dirkalnim sanjam.

Rickyjevo mamo Lucy Bobby (JANE LYNCH) je prav kmalu začelo skrbeti, da je tudi sinu namenjena usoda profesionalnega drznega vraga na kolesih. Ricky Bobby se seznani z dirkalno areno kot pomočnik nemarnega dirkača Terryja Cheveauxa (ADAM McKAY) in se po naključju prebije v ospredje, ko se znajde za volanom, ker se Cheveaux nepričakovano ustavi v neki obedovalnici, da bi pomalical piščančji sendvič.

Ricky skoči v avto… in tako se začne balada o Rickyju Bobbyju Ta kmalu postane eden vodilnih zvezdnikov NASCAR-ja. Ves čas mu stojijo ob strani njegovi pomočniki: Lucius Washington (MICHAEL CLARKE DUNCAN), Herschell (DAVID KOECHNER), Kyle (IAN ROBERTS) in Glenn (JACK McBRAYER), kot tudi njegov dirkalni partner in najboljši prijatelj iz otroških let Cal Naughton, Jr. (JOHN C. REILLY). Vsi so del dirkalne ekipe Dennit, ki jo vodita bogati Dennit Senior (PAT HINGLE) in njegov zlovoljni sin Dennit Junior (GREG GERMANN), ki z vsako Rickyjevo zmago postane bolj ljubosumen nanj. V kratkem času ima Ricky Bobby vse, kar si kdajkoli želi prvak NASCAR-ja: čudovito ženo Carley (LESLIE BIBB), vilo ob jezeru, dva navihana sinova, Walkerja (HOUSTON TUMLIN) in Teksaškega moža postave (GRAYSON RUSSELL), donosne sponzorske pogodbe in serijo zmag od Daytone do Darlingtona. S svojim pristopom “zmagati za vsako ceno” je postal nacionalni junak. A kot kmalu spozna, moraš tako pri dirkah kot v življenju paziti na ovinke. Po grozljivi nesreči Ricky Bobby pristane v bolnišnici, izgubi živce in začno se težki časi. Ko mu kariero in ženo spelje njegov prijatelj Cal, Ricky Bobby obrne hrbet dirkanju in se s sinovoma vrne v rodni mestu, kjer živijo pri njegovi materi.

A Ricky preprosto ni vajen počasnega življenja stran od dirkalnih stez in kmalu pade na dno. Mama se proti svoji volji obrne po pomoč k edinemu moškemu, za katerega ve, da bi mu lahko pomagal, njegovemu odtujenemu očetu Reesu Bobbyju. Stari še vedno pozna nekaj dirkaških trikov, ki bi Rickyju pomagali premagati strah pred dirkanjem. Ricky Bobby bo storil vse, da se vrne na vrh, ne glede na to, na koliko hitrostnih ovir bo naletel na poti.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala