Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Gandža
Da bi nahranila družino začne Mary-Louise Parker dilat gandžo
  • Naša ocena9/10
  • Vaša ocena10/10

Gandža

Weeds

, 2005., ZDA, 0 min.
GandžaGandžaGandžaGandža
10.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Predmestje, mirna soseska razkošnih hiš v lepem vrstnem redu, s sprednje strani drevored,za hišami vrtovi z ležalniki, bazeni, igrišči in velikimi zelenimi površinami. Nancy Botwin bo poskrbela, da v enem izmed teh predmestij trave nikoli ne bo zmanjkalo. Fantastičen in samosvoj spoj ne samo drame in črne komedije pač pa tudi kriminalne serije.

V bogatem predelu Los Angelesa,  Agresticu, živi družine Botwin srečno življenje vse dokler glava družine iznenada ne umre sredi jogginga. Nancy Botwin (Mary-Louise Parker)se znajde v nezavidljivi situaciji saj mora prevzeti vlogo šefice družine. Odloči se za edino logično potezo - začne z dilanjem marihuane! Travo kupuje od Heylije James (Tonye Patano), velike prekupčecalke, ki jo je spoznala preko svojega nečaka Conrada (Romany Malco), prodaja pa jo očitno po celem okolišu saj ji zaloge splahnijo vsakič hitreje.

 ker ugotovi, da potrebuje tako lastni laboratorij in dobro krinko za svoj novi posel, odpre s pomočjo svojega računovodje in stranke Douga Wilsona (Kevin Nealon) pravo pekarno kjer zavednim strankam prodaja pravo stvar.  Istočasno se njen sin Silas (Hunter Parrish) začne videvati z gluho Megan (Shoshannah Stern), drugi sin Shane (Alexander Gould), priča očetove smrti, pa se začne obnašati vedno bolj čudno. Njegovo obanšanje doživi vrhunec ko na turnirju borilnih veščin soborca ugrizne v nogo. Da bi umirila situacijo se Nancy spozna z očetom poškodovanega dečka Petrom Scottsonom (Martin Donovan) in se začne videvati z njim. Ampak kot se izkaže, Peter ni oseba za katero se izdaja.

Zaradi vseh sprememb v do tedaj mirnem in dolgočasnem življenju se Nancy spoprijatelji z Celijo Hodes (Elizabeth Perkins), manično, manipulativno žensko obsedeno s svojim izgledom, ki se nikoli ne strinja ne s svojim možem Deanom (Andy Milder) ne s hčerko Quinn, bivšim Silasovim dekletom, ki jo pošlje na šolanje v Mehiko. Čeprav sta si popolnoma različni postane njuno prijateljstvo trdno.

Gandža avtorice Jenji Kohan je ena od najbolj opaženih in najbolj hvaljenih ameriških televizijskih serij zadnjih nekaj let. Odgovor  na vprašanje zakaj je tako je prilično enostaven - gandža je namreč serija, ki je skozi svojih 5 sezon nadušila številne gledalce in pobrala mnoge prestižne nagrade, med katerimi sta Zlati Globus leta 2006 za njaboljšo serijo v kategoriji komedije in nagrada za najboljšo igro v isti kategoriji istega leta, ki jo dobila sijajna Mary-Louise Parker.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala