Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Ljudje-mačke
Privlačnemu dekletu brat dvojček razkrije strašno skrivnost o njunem poreklu...
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Ljudje-mačke

Cat People

, 1982., ZDA, 118 min.
Ljudje-mačkeLjudje-mačkeLjudje-mačkeLjudje-mačkeLjudje-mačkeLjudje-mačkeLjudje-mačkeLjudje-mačke
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film Ljudje-mačke je klasična grozljivka in predstavlja delo, ki je vneslo revolucijo v ta žanr ter vplivalo na spremembe v vseh prihodnjih grozljivkah. Uveljavil se je kot prvi predstavnik podžanra, ki ga imenujemo psihološka grozljivka. Režiser daje poudarek spolnemu dozorevanju in prebujanju mlade ženske, ki je negotova zaradi ambivalentnih občutij in pojavov neznanega izvora. Scenarist Alan Ormsby je skupaj z režiserjem zgodbo obogatil z zanimivimi motivi incesta in močne notranje razdvojenosti protagonistov.

Mlada in privlačna Irena Gallier (N. Kinski) je nekoliko negotovo dekle, ki prispe v New Orleans na obisk k svojemu bratu dvojčku Paulu (M. McDowell). Kmalu po srečanju z njim začne opažati njegovo neobičajno vedenje. Je namreč moški z visokim libidom, včasih celo živalskega nagona, ki Ireno preseneti s svojo odprtostjo do spolnosti. Paulova pomočnica (R. Dee) se drži zase, kot da bi nekaj skrivala. Nekega dne se Irena odpravi v živalski vrt, kjer se dolgo zadrži pri leopardji kletki. Prestraši jo moč divje živali, s čimer pritegne pozornost upravitelja vrta Olivera Yatesa (J. Heard).

Že naslednji dan leopard napade čuvaja in ga ubije. Oliver se začne zavedati, da Irena nekaj skriva, a hkrati ga zelo privlači, kar močno moti njegovo dekle Alice Perrin (A. O´Toole). Medtem ko se počasi zbližuje z Oliverjem, se Irena vse bolj čudi nad bratovim obnašanjem, ki vsak večer odide od hiše in se vrača v zgodnjih jutranjih urah. Ne zaveda se, da se Paul vsako noč prelevi v leoparda ter v mestu pobija prostitutke in naključne mimoidoče. Nekega večera se ji brat odloči zaupati strašno skrivnost o njunem izvoru...




 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala