Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Maščevanje
Zaljubljenca se odločita tvegati vse, kar imata, le da bi ostala skupaj...
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena7/10

Maščevanje

REVENGE

, 1990., ZDA, 124 min.
MaščevanjeMaščevanjeMaščevanjeMaščevanjeMaščevanje
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
V začetku devetdesetih, ko je bil film posnet, ni doživel velikega uspeha v kinematografih, tudi kritike mu niso bile naklonjene. Kljub temu pa se triler Maščevanje danes zdi kot izgubljeni dragulj svojega žanra. Režiser Tony Scott je sicer kasneje posnel tudi boljše filme, Maščevanje pa vseeeno lahko uvrstimo v sam vrh njegove zavidljive kariere.

Michael Jay Cochran (K. Costner) je bil dvanajst let častnik ameriške vojne mornarice. Ko se odloči umakniti iz tega posla, se nameni poiskati nekdanjega kolega Mendeza  (A. Quinn), ki bi mu lahko pomagal ponovno osmisliti življenje. Mendez, ki je bogat in vpliven človek in ima prste pri lokalni mafiji, ga povabi na svoje posestvo v Mehiko. Cochran tam spozna Miryeu (M. Stowe), Mendezovo ženo, ki je mlada in privlačna. Med njima se razvije strastna vez, ki je nikakor nista pričakovala, a je vprašanje, kako dolgo bo to lahko trajalo. Mendez je namreč močan, maščevalen in posesiven človek, ki ne odstopa od ničesar, kar je njegovo...

Maščevanje režiserja Tonyja Scotta (Top Gun), brata ravno tako slavnega Ridleyja Scotta, je solidna stvaritev, ki skozi težko zgodbo o ljubezni prikaže strahote mehiške mafije ter govori o ljubosumju in maščevanju kot pogubnih motivih za uničevanje življenj. Film zaznamuje čudovita igralska zasedba, v glavni vlogi vidimo odličnega K. Costnerja kot častnika mornarice, ki je pripravljen storiti vse, da reši ljubljeno žensko, A. Quinna kot zločinca, ki se ne boji ničesar, ter M. Stowe kot njegovo tragično žrtev. Film je vreden ogleda tudi zaradi kvalitetnih prizorov kriminalnih, a nasilnih dejanj.



 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala