Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Michel Valliant
Uspeh Michela in njegovega tima povzroča začudenje in hkrati ljubosumje pri nasprotnikih
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena-

Michel Valliant

MICHEL VAILLANT

, 2003., Francija, 103 min.
Michel ValliantMichel ValliantMichel Valliant
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Legendarni voznik relija Michael Vaillant dobi močno konkurenco, ki bo storila vse za zmago na 24 ur Le Mansa. Pod scenarij filma se je podpisal "taksist" Luc Besson.

Michel Vaillant (Sagamore Stévenin) je vrhunski dirkač. Je član složne Vaillantove družine: oče Henri (Jean-Pierre Cassel) in brat Jean-Pierre sta avtomobilska strokovnjaka, mama pa kot vse mame ekstremnih športnikov trepeta za sina. Neko noč jo zbudi grozna mora: na progi 24 ur Le Mansa Michel tekmuje v Leaderjevi trinajstici. Zaleti se in njegov dirkalnik zajamejo plameni. Sin jo zaman prepričuje, da Leaderji že pet let, odkar je umrl njihov sleparski lastnik Wong, ne sodelujejo na Le Mansu in da tam noben avtomobil nima številke 13.

Wongova hči Ruth (Lisa Barbuscia) ga kmalu postavi na laž. Črnolasa zapeljivka, ki zdaj vodi Leaderje, ne izbira sredstev, da bi dosegla zmago, ki se je desetletja izmikala njenemu očetu. Njeni morajo zmagati - zlepa ali zgrda. Michelov sovoznik David se kmalu smrtno ponesreči v sumljivih okoliščinah. Njegova žena Julie (Diane Kruger), odlična voznica relija, ima le eno željo: da bi v Le Mansu vozila namesto pokojnega moža. Trdi, da progo zna že na pamet. Na njeno grozo ji Michel pokaže, kaj pomeni znati progo na pamet: speljati jo moraš miže...


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala