Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Brez obraza
Agent FBI s pomočjo operacije zamenja obraz z obrazom terorista, da bi našel bombo...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena8/10

Brez obraza

Face/Off

, 1997., ZDA, 138 min.
Brez obrazaBrez obrazaBrez obrazaBrez obraza
7.5
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Ta izvrsten akcijski film je režiral eden največjih umetnikov v svojem žanru, kitajski režiser Yuse Wu, širši javnosti poznan pod imenom John Woo. Hong Kongu. Njegova kariera se je začela z režijo dvajsetih sijajnih akcijskih filmov na domači sceni, kar ga je naposled le pripeljalo tudi v Hollywood.

Brezkompromisni agent FBI-ja Sean Archer (John Travolta) se mora podati na nadvse tvegano misijo, če želi odkriti lokacijo, kjer je njegov veliki sovražnik, sadistični terorist Castor Troy (Nicolas Cage), ki je za denar pripravljen narediti prav vse, namestil smrtonosno biološko orožje. Troy je namreč v eni izmed akcij utrpel hude poškodbe in padel v komo, njegov brat Pollux (Alessandro Nivola), edina oseba, ki poleg Castorja ve za lokacijo biološkega orožja, pa brez brata ne naredi ničesar. Zato se Archer odloči za radikalen kirurški poseg, s katerim mu bodo odstranili njegov obraz in namestili Castorjevega. Tako bi Polluxa lahko prepričal, da je v resnici Castor, in ga pripravil do razkritja lokacije orožja.

A položaj se kmalu hudo zaplete, saj se Castor prebudi iz kome in si s pomočjo zdravnika, ki ga nato ubije, nadene Archerjev obraz in s tem prevzame njegovo identiteto. To naredi brez težav, saj je bila Archerjeva akcija strogo zaupna in so zanjo vedeli le redki, ti pa so sedaj mrtvi, za kar je poskrbel Castor. Castor pa Archerju ne prevzame le identitete, temveč tudi njegovo delovno mesto, dom in družino. Zdaj se med Archerjem in Castorjem začne igra mačke z mišjo, saj ima Castor na svoji strani celoten FBI, Archer pa je preganjan kot največji zločinec. A trdno je odločen, da bo svoj obraz pridobil nazaj.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala