Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Hellboy II: Zlata armada
Nadaljevanje uspešnega filma iz leta 2004
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Hellboy II: Zlata armada

Hellboy II: The Golden Army

, 2008., ZDA, 120 min.
Hellboy II: Zlata armadaHellboy II: Zlata armada
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Podzemni skrivnostni svet sproži oborožen boj s človeštvom z namenom, da ga izbriše z obličja zemlje. Ljudem v bran stopi najbolje varovana skrivnost vlade, Hellboy s svojo ekipo, ki se zoperstavi uničujočim stvorom. Hellboy se silovito bori, ko ga kliče dolžnost in ga pozove njegov delodajalec, tajni Urad za paranormalne raziskave in obrambo (tajna organizacija, ki jo je l. 1943 ustanovil Roosevelt in uporablja skrivno tehnologijo, skrivnostne moči in mrežo operativcev z nadzemeljskimi zmožnostmi, da branijo svet pred nasilnejšim nadnaravnim). Vendar bi precej raje lenaril s cigaro v ustih, p

Potem ko propade starodavno premirje med človeštvom in prvotnimi Sinovi Zemlje, izbruhne pravi pekel. Princ Nuada iz podzemnega sveta se je po dolgih stoletjih naveličal popuščati ljudem. Zato kuje načrt, kako bo obudil že dolgo spečo Zlato armado ubijalskih strojev, ki bo povrnila, kar pripada njegovemu ljudstvu. In vsa čarobna bitja bodo lahko spet svobodno hodila po Zemlji. Samo Hellboy ga lahko ustavi in reši svet pred uničenjem. Rodil se je v peklenskem ognju in že kot otrok je bil poslan na zemljo, da bi širil zlo. Toda iz rok okultnih nacističnih sil ga je rešil miroljubni dr. Trevor Broom, ki ga je vzgojil v enega najbolj nenavadnih junakov. Zdaj se mora pomeriti z neusmiljenim princem in njegovo vojsko plenilcev. Čeprav je rdeč, rogat in nerazumljen, s svojo kamnito roko vnaša red na Zemljo. In če orjaška pest ne pomaga, ima na voljo še svojo ljubico, križanca med puško in revolverjem s kroglami, velikimi kot stekleničke otroške hrane.

 Pirokinetična Liz Sherman se je šele začela privajati na neverjetne moči, ki so se prvič pokazale pri 11 letih in žalostno terjale življenja njene družine. Zaradi njenega daru so se ji vsi izogibali in prvi približek družine je našla šele v tajnem Uradu. Pa ne le družino, tudi ljubezen svojega življenja, Hellboya. Ko je treba, si zamrmra "Ogenj ni moj sovražni, je del mene," in nasprotnike zasuje z ognjenimi kroglami. Skoraj 150 let star vodni empat in genij Abe Sapien zna brati zgodovino in prihodnost predmetov in ljudi. Nepopravljivi kavalir je neskončno prijazen in nor na gnila jajca. Zunaj vode mora uporabljati potapljaško obleko, da preživi. Najnovejši pripadnik Urada je protoplazemsko bitje, ki lahko začasno prevzame telo drugega bitja ali predmeta, obvlada teleplastijo in biva v debelem kombinezonu, da njegova plinasta ektoplazma lahko nastopa kot prepoznavno bitje. Posebni agent Tom Manning, zadolžen za povezavo Urada in FBI, se že dolga leta trudi prikriti obstoj tajne skupine superjunakov. Čeprav je uspel preprečiti vrsto člankov in objav, mu Hellboy nazadnje popolnoma onemogoči delo in se sredi Manhattna, čeprav nehote, razkrije javnosti.  Neusmiljeni vodja čarobnih bitij se je uprl volji svojega očeta in sklenil prebuditi neustavljivo mehansko vojsko, imenovano Zlata armada. Iz izgnanstva se je vrnil v kraljestvo Bethmoora, da bi povrnil tisto, kar misli, da je bilo čarobnim bitjem ukradeno - zemljo in svobodo. Zaveda se, da bo potreboval pomoč dobrih, slabih in ... najslabših.Brezčasna lepotica je na videz izredno podobna svojemu bratu dvojčku, celo tako zelo sta povezana, da čutita isto, delita si rane in bolečine. Vsaka brazgotina, ki je zaznamovala bratov obraz, se je zarisala tudi na sestrinega. Miroljubna in poštena hči Kralja Balorja dobi v varovanje zadnji del krone, ki lahko oživi Zlato armado, zato postane tarča svojega brata in njegovih pošasti.  Hellboyeve prve dogodivščine je Dark Horse Comics objavil l. 1994.

Leto prej je Guillermo del Toro debitiral kot režiser z grozljivko Cronos, v kateri je v glavni vlogi nastopil Ron Perlman. Bolj ko je njegova kariera uspevala, bolj pozorno je spremljal Mignolovo stvaritev kot morebitni prihodnji projekt. Režiserjevo zanimanje je Mignolo presenetilo, saj je bil prepričan, da bodo njegovi antijunaki vedno ostali zgolj na papirju. Toda ko sta se srečala, sta se takoj dogovorila za projekt in tudi to, da bo Hellboya igral Ron Perlman.V svetu lepih in postavnih junakov, ki z bleščečimi nasmeški širijo ameriške vrednote, je bil Hellboy prava osvežitev.

V nadaljevanju filma so hoteli njegovo zgodbo predstaviti še malo širše in vanjo vplesti več bitij, ki naseljujejo njegov svet. Pri tem sta Mignola in Del Toro združila moči in nastali so Wink, Angel smrti in cela vrsta malih skrivnostnih pokvarjencev. V drugem filmu so se lahko končno tudi lotili mitologije in nadnaravnega, česar se v prvem filmu, ki je pravzaprav predstavil samega junaka, niso niti dotaknili. Tokrat se Del Toro tudi ni držal običajnega vzorca nadaljevanj, v katerih vsaj delno opišejo dogajanje iz prejšnjih delov. Ne, s tem se ni hotel več ubadati, v prvem filmu je bilo povedano vse, zato za ponavljanje v drugem filmu ni hotel izgubljati časa. In ko je bil svet spet na papirju v nevarnosti, je samo dvignil telefon in izvirna ekipa je takoj prihitela, da bi ga rešila. Del Toro jih je tokrat popeljal ne samo v nove dogodivščine, temveč tudi v nove svetove, kot sta trolska tržnica in kraljestvo Bethmoora, česar v prvem filmu, ko so se pretežno potikali po kanalizacijah in daleč od oči javnosti, niso bili deležni.Razlik je še več. V prvem filmu so se spopadali z velikanskimi pošastmi, tokrat imajo najprej opraviti z majhnim in celo prikupnim napadalcem.In treba je povedati, da je bil po obsegu posebnih učinkov, animatronike in računalniške grafike izjemno obsežen projekt, za nekatere ustvarjalce celo najzahtevnejši doslej.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala