Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Ženska sokol
Prekleta ljubimca v srednjeveški Franciji iščeta način združitve
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Ženska sokol

LADYHAWKE

, 1985., ZDA, 117 min.
Ženska sokolŽenska sokolŽenska sokolŽenska sokol
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film je največ kritik dobil na račun glasbene predloge. Ženska sokol je bil svojčas revolucionarni film, saj je bila v njem uporabljena pop glasba iz osemdesetih v izvedbi Londonskega filharmoničnega orkestra. O tem, koliko uspeha je prinesla filmu, govori tudi podatek, da je bil dvojno nominiran za oskarja, v kategorijah najboljšega zvoka in zvočnih efektov.

Ljubimca v srednjeveški Franciji, prekleta do večnosti, obupano iščeta način, da se ponovno združita. Zdi se, da jima ne more pomagati nobena zemeljska sila, saj on ponoči postane volk, ona pa se podnevi spremeni v sokola.

Tat Phillipe Gastone (Matthew Broderick), znan tudi po vzdevku Miš, beži iz temnice Aquila. Kmalu se začne neusmiljeno iskanje, ki ga vodi Bishop Aguilski (John Wood), vendar begunca reši vitez, kapitan Navarre (Rutger Hauer). Plemenitega Navarrea ravno tako lovijo že dve leti, odkar je pobegnil z Lady Isabeau (Michelle Pfeiffer), po kateri Bishop od nekdaj hrepeni. Posledica je kletev, ki jo je Bishop poslal nadnju; ponoči se Navarre spremeni v volka, Isabeu pa podnevi v sokola. Ljubimca ves čas mučijo transformacije in vidita se lahko samo za kratek čas, zjutraj. Navarre prosi Phillipea za pomoč; vrne naj se v mesto in ubije dobro varovanega Bishopa. Pri tem je uspešen in skupaj se odpravita uničiti Bishopa in prekiniti kletev, ki tare ljubimca.



Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala