Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Konan barbar
Nepremagljivi borec se maščuje preroku kačjega kulta, ki mu je pobil starše
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Konan barbar

CONAN THE BARBARIAN

, 1982., ZDA, 129 min.
Konan barbarKonan barbarKonan barbarKonan barbarKonan barbar
7.3
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Eden od pomembnejših novohollywoodskih avtorjev, John Milius, je v začetku osemdesetih posnel svoj najambicioznejši film, epski spektakl "Konan Barbar", ki je večkratnega Mistra Universuma, Arnolda Schwarzeneggerja, afirmiral kot filmsko zvezdo. Schwarzenegger je popoln v naslovni vlogi, prav tako pa tudi ugledni afroameriški igralec, James Earl Jones, kot Thulsa Doom.

Hudobni Thulsa Doom Conanu ubije očeta in mamo, njega pa obsodi na dolgoletno suženjstvo. A z leti se Conan razvije v močnega bojevnika, ki sklene, da se bo maščeval za smrt svojih staršev. Izve, da je Thulsa Doom, morilec njegovih staršev, vodja tajnega kulta. Ko ga spustijo na svobodo sprejme ponudbo kralja Osrica, da reši kraljevo hči, princeso Yasmin, iz rok Thulse, obenem pa se bo še maščeval. Na poti do njega spozna veliko prijateljev - atraktivno Valerijo, lokostrelca Suboataia in kitajskega čarovnika -  pa tudi sovražnikov, ki mu strežejo po življenju. Konan je kultni film, ki je postavil Arnolda Schwarzeneggerja ne zemljevid akcijskih junakov.

Film fascinira tudi z izrednim, z veliko domišljije zasnovanim, psevdozgodovinskim mitskim svetom, ki temelji na popularnih roto-romanih Roberta E. Howarda. Malo znana Sandahl Bergman je bila za vlogo Valerije nagrajena z Zlatim globusom v kategoriji nove zvezde leta, a kasneje, za razliko od svojega partnerja Schwarzeneggerja, ni ustvarila pomembnejše kariere. Spomnimo še, da so kritiki zagrebškega filmskega časopisa Kinoteka svojčas "Konana Barbara" razglasili za najboljši film osemdesetih (ex aequo z "The right stuff" Phila Kaufmana).


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala