Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Hekerji
Ko hoče skupina mladih hekerjev preprečiti cyber zločin, se sooči z zlim kriminalcem.
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena7/10

Hekerji

HACKERS

, 1995., ZDA, 107 min.
HekerjiHekerjiHekerjiHekerji
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Da bi preprečili cyber zločin stoletja se Angelina Jolie in skupina mladih hekerjev udari s kriminalcem, ki sledi bolj nevarnim ptravilom od tistih ki veljajo v virtualnem svetu.

Dade Murphy (Jonny Lee Miller), veliki oboževalec računalniške tehnologije je že kot enajstletni deček vdrl v računalniško mrežo newyorške borze in skoraj povzročil kolaps Wall Streeta. Zaradi incidenta mu je sodišče prepovedalo uporabo računalnika do osemnajstega  leta. Danes polnoletni Dade se preseli z mamo v New York kjer hitro spozna skupinico hekrejev in se jim pridruži.

Mladi Dade, v svetu hekerjev znan kot Zero Cool, se skupaj z novimi prijatelji, med katerimi je tudi atraktivna Kate (Angelina Jolie), ukvarja  z hekanjem in brezbrižno preživlja dni za ekranom igric vse dokler njegovega prijatelja Jesseya ne aretira tajna služba, ker je med svojim hekanjem naletel na občutljiv material. Disketa s podatki konča v rokah mladih hekerjev, to pa želi izkoristiti Kuga (Fisher Stevens) bivši heker, ki svoje veščine uporablja za težje zločine.

Hekerji so zagotovo najbolj znan cyber film devetdesetih, v katerem je super izkoriščena takratna informacijska revolucija. Izredne specialne efekte nadgrajuje izvrsten soundtrack:  The Prodigy, Carl Cox, Orbital, Stereo MC's, Massive Attack. Redko vidimo v filmu tako močno kemijo, vendar pa v tem primeru to ni bila le igra med glavnima igralcema, saj sta Angelina Jolie in Jonny Lee Miller svojo vezo okronala s kratkim zakonom.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala