Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Asterix in Obelix: Misija Kleopatra
Asterix in Obelix, neustrašna in nepremagljiva junaka v svoji novi pustolovščini
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Asterix in Obelix: Misija Kleopatra

Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre

, 2002., ZDA, Francija, 107 min.
Asterix in Obelix: Misija KleopatraAsterix in Obelix: Misija KleopatraAsterix in Obelix: Misija KleopatraAsterix in Obelix: Misija KleopatraAsterix in Obelix: Misija KleopatraAsterix in Obelix: Misija KleopatraAsterix in Obelix: Misija Kleopatra
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Pred režiserjem in scenaristom nadaljevanja Alainom Chabatom in njegovo filmsko ekipo je bil velik izziv, ki so ga sprejeli brez oklevanja. Film je osvojil nagrado Cezar za najboljo kostumografijo.

 

Dogajanje je postavljeno v leto 52 pred Kristusom. Celotna Galija še ni bila zasedena, Egipt, kateremu je poveljevala Kleopatra, pa je podjarmil rimski imperij. Kleopatra se je odločila, da bo svoje srce oddala Juliju Cezarju, cesarju naroda vseh narodov. Ker je sita Cezarjevih sarkastičnih pripomb, je ponosna in prelepa kraljica stavila z njim: če ji zanj uspe v treh mesecih zgraditi sredi puščave najbolj veličastno palačo, bo javno priznal, da so Egipčani narod vseh narodov.

Za to težavno nalogo Kleopatra izbere Edifisa, podjetnega avantgardnega arhitekta. Če mu bo uspelo, ga bo zasula z zlatom. Če mu spodleti, ga bo vrgla k najbolj sestradanim kraljevskim krokodilom. Čudež se pojavi v obliki Asterixa, Obelixa in njunega zvestega prijatelja, druida Getafixa, čuvaja čarobnega napoja.

Zlobni Artifis, Kleopatrin uradni arhitekt, se iz ljubosumja odloči, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da se maščuje. Edifis se odpravi v Galijo, da bi poiskal Getafixa, katerega čarobni napoj uporabljajo izključno le nekaj Galcev... Toda ali mu bo s pomočjo napoja uspelo do časa zaključiti velikanski projekt, če mu na poti stoji Cezarjeva vojska, kateri poveljuje mogočni Tividinnus, ter njegov sovražnik Artifis?


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala