Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Bratovščina
Zgodba o dveh bratih, ki se najdeta na nasprotnih straneh zakona
  • Naša ocena9/10
  • Vaša ocena5/10

Bratovščina

Brotherhood

, 2006., ZDA, 0 min.
BratovščinaBratovščinaBratovščinaBratovščinaBratovščinaBratovščinaBratovščina
5.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Dva brata na nasprotnih straneh zakona nam bosta pokazala, da svet politike in organiziranega kriminala včasih deli zelo tanka linija, obenem pa nas bosta prepičevala da kri ni voda...

Tommy Caffee  je cenjeni politik in ugledni meščan katerega politična kariera je v samem vzponu. Njegov brat pa je mafijec, ki je pred sedmimi leti zbežal iz Hilla, irskega delavskega predmestja Providencea, da bi rešil svojo glavo pred Pattyem, mafijskim šefom, ki ga je hotel ubiti.

Zgodba prve epizode se začne z Pattyjevo smrtjo in Michaelovo vrnitvijo v Hill kar prinese vetr v življenja Tommya in njegove družine pa tudi cele mafije. In med tem, ko bratov povratek nikakor ne bo le oplazil Tommyeve politične kariere, bo Michael začel obnavljati stare gangsterske zveze in se znova potapljati globlje in globlje v podzemlje. Tommyeva žena Eileen ob tem skriva dve skrivnosti: problem z drogo in ljubimca. In ko se ona dobiva z ljubimcem v nekem lokalnem hotelu nesrečni družinski odnoi vplivajo neposredno na njuno hčerko. Nemilostni svet podzemlja, ambiciozni državni tožilecj, problematična žena, krvavi obračuni in nezaželjeni oče, ki se jim bo vrnil v življenje so samo nekateri od izzivov, ki bodo na preizkušnjo postavil odnos dveh bratov obenem pa nam bo pokazal da kri ni voda in kako je potrebno veliko več od le različnih življenjskih poti, da se prekine močna družinska vez.

Ta dramska kriminalna serija je v treh sezonah povedala zgodbo o bratih, ki se najdeta na nasprotnih straneh zakona, vsak z lastnimi vrednotami in željo po zaščiti le teh. Inspiracijo za serijo je avtor našel v resničnih zgodbah o bratih irskega porekla in nasprotnih življenjskih odločitev.  James "Whitey" Bulger ml. je bil gangster, ki je deset let bil pri samem vrhu FBI-jeve liste beguncev, njegov brat William Bulger pa je  bil močan politik, ki je bil celo pedsednik senata države Massachusetts, kasneje pa je zavzel visok položaj v izobraževalnem sistemu te iste države

Čeprav je bila originalna zamisel snemanje filma se je avtor Blake Master odločil da bo odnos med dvema bratoma bolj dinamično in podrobneje predstavil skozi TV serijo. Odlična gledanost prve sezone  pa je hišo Show time prepričala da je naročila snemanje še dveh sezon serije, ki v marsičem spominja na Sopranove.

V naslovnih vlogah sta se odlično znašla dva Jasona. Tako se v vlogi brata z napačne strani zakona pojavi Jason Isaacs, znan po vlogi Luciusa Malfova v nekaj delih filmskega mega hita o Harryju Potterju, med tem, ko drugega brata, vzornega politika igra Jason Clarke. V vlogi Tommyeve problematične žene se pojavi Annabeth Gish, ki se je spomnimo po vlogah v serijah Zahodno krilo in Dosjeji X,  mamo bratov Caffee pa igra Fionnula Flanagan, ki je za to vlogo dobila več nagrad.



Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala