Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Cinderella Man: legenda o boksarju
V vrtincu velike gospodarske krize nenavaden junak dvigne Ameriko na noge
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena8/10

Cinderella Man: legenda o boksarju

CINDERELLA MAN

, 2005., ZDA, 144 min.
Cinderella Man: legenda o boksarjuCinderella Man: legenda o boksarjuCinderella Man: legenda o boksarjuCinderella Man: legenda o boksarju
8.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
V vrtincu velike gospodarske krize, ko je razpad ekonomije Ameriko spravil na kolena, je nenavaden junak dvignil množice na noge, ko je dokazal, kako vztrajno se je pripravljen boriti, da sebi in družini dobi drugo priložnost.

Ta junak in vzor preprostih ljudi je bil James J. Braddock, a.k.a. “Cinderella Man (Pepelko)”. Postal je eden izmed najbolj občudovanja vrednih legend v zgodovini boksa in športa nasploh. V zgodnjih tridesetih letih prejšnjega stoletja je bil obubožani Braddock, nekdaj vrhunski boksar tik pred osvojitvijo naslova svetovnega prvaka, na tleh in zlomljen kot večina Američanov. Njegova kariera je bila, tako se je zdelo, končana, ni imel denarja ne za hrano ne za najosnovnejše potrebe. Bil je tik pred tem, da izgubi najdražje, kar je imel: svojo družino. Rešiti je ni mogel niti z najbolj sramotno potezo zanj, s socialno podporo. Toda globoko v sebi ni nikoli izgubil svoje odločnosti. Z ljubeznijo, častjo in neverjetnim pogumom je uresničil nemogoče sanje, se vrnil v ring in osvojil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji. Odvzel mu ga Joe Louis, eno največjih imen v zgodovini boksa. Zanj je bil Braddock najpogumnejši človek, s katerim se je kdajkoli pomeril v ringu. Film opisuje njegov padec na dno in vrnitev v sam vrh. Nihče ni verjel, da ima vsaj kanček možnosti. Iz dvoboja v dvoboj so se krepile govorice, da je Braddock žrtev protizakonitih dogovarjanj za spopade z nasprotniki, ki ga krepko prekašajo, in da tvega celo svoje življenje. Toda Jima z vzdevkom Buldog iz Bergena, je gnalo nekaj onkraj gole tekmovalnosti. Zmagoval je vedno znova in znova. Nenadoma je obubožani delavec, ki je vsak dan stal v vrsti za delo na pristaniških dokih in večinoma ostal praznih rok, postal mit in pojem športnika, ki ne more izgubiti. Oborožen z upi in sanjami vseh ponižanih in razžaljenih se je vzpenjal proti vrhu in sprejel izziv, ki se je celo najbolj drznim zdel smrtna obsodba. Spopad s svetovnim prvakom težke kategorije Maxom Baerom, ki je »slovel« po tem, da je v ringu ubil dva nasprotnika, se je zdel usodno izzivanje usode.


  • 05.05. 14:55
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala