Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Obalna straža
Serija o požrtvovalnih reševalcih, ki patruljirajo po polnih plažah sončne Kalifornije
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena5/10

Obalna straža

Baywatch

, 1989., ZDA, 60 min.
Obalna stražaObalna stražaObalna stražaObalna stražaObalna stražaObalna straža
4.7
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Letošnje poletje se ne rabite bati utopitve, morskih psov ali potresov saj po TV ekranih patruljirajo reševalci kultne serije Obalna straža. Serija, ki je v zvezdno nebo izstrelila lepotice kot so Pamela Anderson, Yasmine Bleeth, Carmen Electra, Tracy Bingham, Angelica Bridges in Brooke Burns bo letos osveževala gledalce širom Slovenije. Serija je 1996. i 1997. leta osvojila ASCAP nagrado za Top TV serijo. Po Guinnessovi knjigi rekordov, je 'Baywatch' najbolj gledana televizijska oddaja vseh časov, ki je imela preko 1,1 milijarde gledalcev.

Ameriška kultna televizijska serija o reševalcih, ki patrulirajo na  polnih plažah sončne Kalifornije se je predvajala v obdobju od 1989. - 1999. leta, od 1999.-2001. pa se je gledalci spomnejo pod imenom 'Baywatch Hawaii'.Eden od producentov serije Gregory J. Bonann je tudi sam delal kot reševalec v okrožju Los Angelesa zato se je odločil da bo naredil film o reševalcih. No, namesto filma je "Baywatch'  postal uspešna televizijska serija. Premijera serije je bila 1989. leta na mreži NBC, vendar so serijo odpovedali po prvi sezoni zaradi visokih stroškov produkcije.

Na srečo pa je David Hasselhoff, vsem dobro znan kot Mitch Buchannon, s trmo in občutkom za potencial oživil Baywatch tako da je vložil lasten denar kot izvršni producent. 'Baywatch' je zatem postal ena od najuspešnejših serij vseh časov, skupno je serija doživela 11 sezon, dva spinoffa 'Baywatch Nights' ter film 'Baywatch: Hawaiian Wedding'. V deseti sezoni je serija zamenjala ime in lokaciju, se premestila na Havaje in zamenjala ime v 'Baywatch Hawaii'. David Hasselhoff v vlogi Mitcha Buchannona je lik, ki nosi težo zgodbe, skupaj z lepoticami pa je tudi zaščitni znak serije.
Naslovno pesem serije 'Save Me' izvaja Peter Cetera. David Hasselhoff je odpel pesem 'Current of Love' kot zaključno pesem druge, tretje in četrte sezone, medtem, ko je pesem 'I'm Always Here' tematska pesem tretje sezone.
V tretji sezoni se prvič pojavi Pamela Anderson, kot očarkija C.J. Parker. Novincem se pridruži tudi ravajeni in biogati Matt ter siromašna prvakinja v plavanju Summer. Po začetnem prepiranju med Summer in Mattom preskoči iskrica, vendar Mattove načrt prekriža lep in šarmanten mestni najstnik in surfer Jimmy Slade. V epizodni vlogi se pojavi lepa Elizabeth Berkley, kot bogata Courtney, ki jo privlači Slade. Mitcha vznemiri prihod nove poročnice Stephanie s katero ga veže romantična preteklost. Vprašljiva pa postane tudi Mitcheva kariera ko se med eno izmed akcij težko poškoduje in ostane paraliziran.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala