Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Bilko Debilko
Mir in blagostanje v bazi narednika Ernesta Bilka zmoti zlobni sovražnik iz mladih dni
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena-

Bilko Debilko

Sgt. Bilko

, 1996., ZDA, 93 min.
Bilko DebilkoBilko DebilkoBilko DebilkoBilko DebilkoBilko Debilko
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Narednik Ernie Bilko na vojaško življenje gleda kot na rekreacijo in zabavo. Je pravi strokovnjak za vse mogoče potegavščine. Lagodno življenje se Bilku začne zapletati, ko v njegov štab zanese starega sovražnika, majorja Thorna. Ta je odločen, da bo z Bilkom poravnal stare račune.

Narednik Bilko (Steve Martin) je zadolžen za vozni park v vojaški bazi. Poleg tega se ukvarja še z organizacijo raznih nedovoljenih zabav znotraj garnizona, kot sta kockanje in izposoja vozil. Njegov nadrejeni (Dan Aykroyd) vseh teh nelegalnih aktivnosti raje ne opazi, ker ga bolj skrbi za svojo lastno prihodnost. Vojaške baze zapirajo vrata ena za drugo in major Thorne bi lahko isto naredil tudi s to bazo. Nevarnost, da se kaj takega res zgodi pa je toliko resnejša, ko polkovnik Hall zve, da imata Thorne in Bilko burno skupno preteklost. Thorne je namreč zaradi Bilka moral služiti na Grenlandiji, kar je znatno otežilo njegovo napredovanje v karieri.

Bilka Debilka lahko nedvomno uvrstimo v skupino najzabavnejših filmov Stevea Martina. V vlogi prismojenega narednika se počuti izvrstno, kar lahko do neke mere pripišemo tudi njegovima filmskima kameradoma, Danu Aykorydu in Philu Hartmanu, ob katerih Steve Martin pride kar najbolj do izraza. V vlogi Bilka smo štirideset let prej lahko gledali legendarnega Phila Silversa, vendar se zdi večini gledalcev interpretacija Stevea Martina nepozabna


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala