Moj TV - TV Program za 200+ kanala
DAN V AUSCHWITZU na Discovery Channel
Oddaja „DAN V AUSCHWITZU“ bo premierno prikazana na Discovery Channel, v več kot 220 državah po vsem svetu
22. januar 2015

"DAN V AUSCHWITZU" na Discovery Channel

 V počastitev mednarodnega dneva spomina na žrtve holokavsta, bo v nedeljo, 25. januarja,  ob 20 uri, na Discovery Channel oddaja „DAN V AUSCHWITZU“. 70 let po osvoboditvi se bo Kitty, ki je preživela holokavst vrnila v Auschwitz-Birkenau. Dokumentarno oddajo so pripravili v sodelovanju s Fundacijo USC Shoah, inštitutom za vizualno zgodovino in izobraževanje, ki jo je ustanovil Steven Spielberg.

Poleg spomina na 70. obletnico osvoboditve Auschwitz-Birkenau, v oddaji „ DAN V AUSCHWITZU“ lahko spremljamo zgodbo Kitty Hart Moxon, poljsko-angleškega porekla, ki je preživeli holokavst.  Imela je 16 let , ko je skupaj s svojo mamo morala v  zloglasno nacistično koncentracijsko taborišče. Kitty in njena mati sta čudežno preživeli dve leti v internaciji, kjer je manj kot tri mesece bila povprečna pričakovana življenjska doba zaradi lakote, žeje, bolezni in trdega dela.
 
Zdaj 89 letna Hart-Moxonova se poda na čustveno potovanje, nazaj v svoj nekdanji zapor, v spremstvu dveh študentk Natali in Lydije, ki sta stari, kot je bila Kitty, ko je bila poslana v taborišče, in z njima deli svoje izkušnje. Kot njuna mentorica jima  pokaže, da tudi v najtežjih razmerah, se lahko preživi, korak za korakom in se ohrani človeško dostojanstvo.
 
 
Oddaja „DAN V AUSCHWITZU“ nam predstavlja pomembno zgodovinsko lekcijo, ki je tudi pomembna za prihodnje generacije, saj z vsakim dnem umira več prič iz taborišč. David Zaslav, predsednik in glavni urednik Discovery Communications je povedal, da je počaščen, da lahko deli Kittiyno zgodbo, njen pogum in njeno upanje. V veliko čast mu je, da lahko dela s Steven Spielbergom in njegovo fundacijo USC Shoah, in da s pomočjo njegove fundacije je bilo omogočeno predvajanje te dokumentarne oddaje.
 
David Zaslav predseduje odboru Auschwitz: The Past is Present, svetovnemu programu za  komunikacije in izobraževanje, ki je podpornica dejavnostim ob 70. obletnici osvoboditve nacističnega koncentracijskega taborišča 27. januarja 2015.
Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Novice
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2021 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala