Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Moj najhujši sovražnik
Eno telo, dva človeka - komu verjeti, ko ne moreš verjeti niti samemu sebi?
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena8/10

Moj najhujši sovražnik

MY OWN WORST ENEMY

, 2008., ZDA, 0 min.
Moj najhujši sovražnikMoj najhujši sovražnikMoj najhujši sovražnikMoj najhujši sovražnikMoj najhujši sovražnikMoj najhujši sovražnik
8.2
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Napeta in originalna kriminalna serija, obogatena z atraktivnimi elementi akcije in komedije, „Moj najhujši sovražnik“ avtora Jasona Smilovica zare prinaša svež način obdelave večkrat uporabljenega motiva o lažnih življenjih tajnih agentov - če niti sam ne veš kdo si prav za prav, kako naj to vejo drugi?

Henry Spivey (Christian Slater) je vase zaprt strokovnjak za poslovno učinkovitost, ki skupaj s svojo ženo, dvema otrokoma in psom živi mirno življenje v tipičnem predmestju. Edward Albright (Christian Slater) je super-tajni agent, operativec ki tekoče govori trinajst jezikov, miljo preteče v manj kot štirih minutah in je vešč ubijanja na veliko načinov. Henry in Edward sta očitno diametralno nasprotna, a venfar si nekaj delita - isto telo. In to tako da niti vesta ne eden za drugega.

Namreč, da bi  zaščitili identiteto tajnega agenta in se izognili vsaki možnosti da bi kdo izvedel kdo v resnici je, so mu nadrejeni s pomočjo psihologinje Nore Skinner (Saffron Burrows) vsadili čip, ki lahko na ukaz menja osebosti aliasov namenjenih njemu. Problem je le v tem da Henry in Edward ne vesta eden za drugega. Še večji problem nastane, ko se bo trdno zgrajen zid med njima začel rušiti in morata oba začeti živeti v svetu eden drugega ampak brez njegovih vrhunskih veščin, ki tisti osebnosti pripadajo. Med seboj lahko Henry in Edward komunicirata le z sporočili posnetimi po mobitelu.

Napeta in originalna kriminalna serija, obogatena z atraktivnimi elementi akcije in komedije, „Moj najhujši sovražnik“ avtora Jasona Smilovica zare prinaša svež način obdelave večkrat uporabljenega motiva o lažnih življenjih tajnih agentov - če niti sam ne veš kdo si prav za prav, kako naj to vejo drugi? Na srečo se Smilovic ni zadovoljil samo z neobičajnim začetkom ampak je vsako od 40 minutnih epizod serije razdelal do potankosti, enako poudarjajoč akcijsko komponento vohunskih intrig kot tudi dramske situacije spememb v vsakdanjem življenju zaradi nevsakdanjih okoliščin. Režiser David Semel obenem tudi izvršni producent serije je njegove zamisli oživel z razburljivimi rešitvami

Vlogi svojevrstnih modernih dr. Jekylla in mr. Hydea je slavni Christian Slater v svojem prvem nastopu v večerni seriji odigral mojstrsko. Vse tisto kar smo od Slaterja radi pričakovali v nizu filmskih hitov, ki jih je posnel - šarm, misterij, globoko doživljanje svojega lika, prepričljivost - igralec nudi tudi v tej seriji. Zares je težko reči ali je boljši kot družinski človek ali kot agent morilec. Ob njem tvori igralsko zasedbo še cel kup priznanih igralcev: Saffron Burrows, James Cromwell in Alfre Woodard. Kot Henryjev sin Jack nastopa tudii Taylor Lautner, velika najstniška zvjezda popularne franšize „Somrak“.


Komentarji
Neregistrirani korisnik
 
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala