Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Na kraju zločina - New York
New York: 8 milionov ljudi...Ena CSI ekipa
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena10/10

Na kraju zločina - New York

CSI: NY

, 2007., , 0 min.
Na kraju zločina - New YorkNa kraju zločina - New YorkNa kraju zločina - New YorkNa kraju zločina - New YorkNa kraju zločina - New YorkNa kraju zločina - New YorkNa kraju zločina - New York
9.5
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
V novi sezoni Na kraju zločina - New York nas čaka serija zanimivih primerov, nepričakovanih zapletov, ozrli pa se bomo tudi v zasebna življenja popularnih preiskovalcev.

Čeprav se je na malih ekranih pojavila kot kriminalna drama, ki je nastala kot spinoff originalne serije "Na kraju zločina", se je Na kraju zločina - New York pokazala za enako atraktivno in tržno posebno. Ekipa na čelu z Macom Taylorjem ob pomoči najsodobnejše tehnologije in analize sledi rešuje številne zločine in lovi zakrknjene kriminalce.

Na kraju zločina - New York je tretja izdaja kriminalne drame o reševanju zločinov s forenzičnimi tehnikami. Zgosdba je postavljena v New York, na čelu ekipe pa je preiskovalec - veteran Mac Taylor, bivši častnik ameriške vojske. Glavna razlika med newyorško ekipo in ostalimi CSI ekipami je ravno v Macovi edinstvenosti: poleg standardnega vprašanja "kako?", vodja Newyorške ekipe vedno išče tudi odgovor na vprašanje "zakaj?". V tem se tudi pokaže razlika žanrske opredeljenosti v odnosu do ostalih ekip  "na kraju zločina", saj se zgodba tu močneje približa trilerju in drami.

Gledalci navajeni na angažiranost forenzikov pri reševanju zločinov ne bodo niti tokrat ostali razočarani saj newyorška ekipa naredi levki delež dela, tako da skoraj izniči potrbo po detektivih iz "oddelka za umore", Na čelu ekipe je omenjeni Mack Taylor, predani preiskovalec, trdno prepričan da se za vsako osebo skriva zgodba katere podrobnosti so lahko odločilne za primer. Njegova partnerka Stella Bonasera, se lahko pohvali z istim deloholičnim pristopom delu, njeni številni talenti pa vedno pridejo prav pri reševanju težkih primerov. Ostali člani forenzičnega tima so: Danny Messer, šarmantni in iznajdljivi preiskovalec, njegova družina je v policijskih vodah že generacije ter nekdanji kirurg, danes pa samotni patolog, dr. Sheldon Hawkes.Da pa bi tim bil popolnejši, je tu še detektiv iz Odelka za umore, Don Flack, grobi preiskovalec neomejenega uma in omejenega potrpljenja.

Vodeni s čvrsto roko Maca Taylora, pristopajo newyorški člani ekipe na kraju zločina k reševanju zločinov z neverjetno odločnostjo, ki je v kompleksnem, milijnskem mestu še kako pomembna. V bodočih sezonah serije se bodo preiskovalci srečali z obilico nevsakdanjih, na prvi pogled nerešljivih primerov vendar glavni cilj serije ni šok ampak  sočustvovanje: glavni liki so profilirani in prikazani z velikim čutom za detajle, zato se fokus gledalca večkrat prenese iz preiskave v najintimnejše občutke protagonistov. Problem mnogih serij - iskanje pravega ravnotežja med privatnim življenjem glavnih likov in prikazom njihovega notranjega življenja - je v tej seriji rešen na najboljši možen način.

Podobno kor pri ostalh izdajah CSI, tudi tu notranje življenje vodje ekipe na močen način kreira atmosfero in omogoča uvid v vrsto žanra. Lik, ki ga igra Gary Sinise prinaša, polega avtoritativnosti, tudi močno željo po vzpostavitvi reda v kaotičnem okolju ter globoko fascinacijo s kvantno fiziko in prepričanjem da so vse stvari na svetu povezane. Nekdanji pripadnik marincev Mac se je iz Chicaga priselil v New York in se takoj prebil v prvi plan kot eden najboljših preiskovalcev. Njegovo življenje pa se za vedno spremeni 11. septembra, ko je padec dvojčkov odnesel tudi življenje njegove žene.

Neponovljivi Gary Sinise, igralec in producent, se je kot šef ekipe znašel v najpomembnejši ulogi. Čeprav je Sinisova kariera doživela znaten polet z nominacijo za oskarja za film Forrest Gump, je ta igralec posebnega izgleda že prej puščal sledi po televizijskih projektih, režiral pa je tudi sijajno ekranizacijo Steinbeckovega romana, "O miših in ljudeh". Sinise se lahko pohvali z mogimi nagradami, od katerih sta, ob številnih nominacijah, seveda najpomembnejša dva Emmyja. Sinse je sicer že kot osemnajstletnik postal soustanovitelj gledališča v Chicagu, v katerem je bil sedem let umetniški vodja. Po nizu dobrih vlog v filmih kot so The forgotten, Mission to Mars, Apollo 13, se je Gary za nekaj časa posvetil CSI: NY.


Komentarji
Neregistrirani korisnik
 
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala