Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Zadnja zima
Film o družini, odraščanju, ljubezni in naravi in o življenju v harmoniji z naravo
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Zadnja zima

The Last Winter

, 1990., Kanada, 115 min.
Zadnja zimaZadnja zimaZadnja zimaZadnja zima
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Avtor, scenarist in režiser Aaron Kim Johnston je bil leta 1993. nagrajen s Kristalnim srcem na filmskem festivalu Heartland v Indianopolisu. Gre za specifičen festival ki je vrata odprl leta 1991. da bi "povzročil pozitivne spremembe v filmski industriji z dodelitvijo nagrade neodvisnim avtorjem ki so na najvišjem produkcijskem in umetnišken nivoju izpolnili temeljni kriterij ki ga festival postavlja: umetniški izraz pozitivnih življenjskih vrednot." Dve leti prej je film dobil tudi glavno nagrado za režijo na Pariškem filmskem festivalu.

Jamisonovi so številčna in skladna družina. Živijo na farmi. Otroci so zadovoljni, svobodni in življenje preživljajo v igrah vendar so te igre drugačne od iger v mestihu: izdelujejo pasti za rakune, igrajo hokej s palicami ki so jih sami naredili... vsak letni čas prinaša nove radosti.

Will Jamison (J. Murray) je bolj od ostalih bratov in sester vezan nqa naravo, mogoče tudi zato ker je njbližje svojemu dedku Jacku (G. Parkes), s katerim si deli pposteljo pa tudi sanje, večkrat pa tudi skupaj sanjarita. Will včasih vidi tisto kar drugi ne vidijo, na primer svizce in prekrasnega belega konja, vendar mu tega nihče ne verjam razen dedka ki mu razkrije da je tudi sam kot deček videl belega konja in ga poimenoval Zima. Potem pa pride nepričakovana sprememba za Willa: očec (D. Ferry) je poslal poršnjop za delo v mestu ki je bila odobrena. To pa pomeni da bodo zapustili farmo.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala