Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Oblačno z mesnimi kroglicami
Mladi izumitelj ustvari napravo, ki pretvarja vodo v hrano ...
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena-

Oblačno z mesnimi kroglicami

Cloudy With a Chance of Meatballs

, 2009., ZDA, 90 min.
Oblačno z mesnimi kroglicamiOblačno z mesnimi kroglicamiOblačno z mesnimi kroglicamiOblačno z mesnimi kroglicamiOblačno z mesnimi kroglicami
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Nadebudni mladenič Flint sanja, da bo s svojimi nenavadnimi izumi izboljšal življenje someščanov, a kot zakleto se vsi poskusi izjalovijo. Ker ne želi končati v očetovi prodajalni sardin, izumi napravo, ki vodo spreminja v hrano, toda ko jo skuša vključiti, jo odnese v nebo. Kmalu iz oblakov prične deževati najrazličnejša hrana in Flintova priljubljenost hitro naraste. Na žalost se okusni vremenski pojavi spremenijo v naravno katastrofo, popolno uničenje pa lahko prepreči le Flintova iznajdljivost.
Nadebudni izumitelj Flint Lockwood je nerodni genij, ki se v družbi ne znajde dobro. Izumil je najbolj čudaške naprave, kar si jih človek lahko zamisli. A vsi njegovi izumi - od čevljev, ki si jih napršiš na nogo, do prevajalnika misli opic - so se spektakularno sfižili in povzročili težave v njegovem majhnem mestu. Vseeno je odločen ustvariti nekaj, kar bo osrečilo ljudi. Ko njegova najnovejša naprava, ki naj bi vodo spremenila v hrano, uniči mestni trg in jo odnese med oblake, je prepričan, da je njegovi izumiteljski karieri odklenkalo. Dokler se ne zgodi nekaj neverjetnega - z neba začnejo padati hamburgerji s sirom. Njegova naprava dejansko deluje. Prehranjevalno nebo postane takojšnja uspešnica in Flint hitro sklene prijateljstvo s Sam Sparks, vremenarko, ki pride v mesto, da bi poročala o, kot sama pravi, "največjem vremenskem fenomenu v zgodovini." A ko pohlepni ljudje zahtevajo vse več in več hrane, se naprava začne vesti nenavadno, med drugim izstreli tornado špagetov in velikanske mesne kroglice. Mesto bodo vsak čas pokopale gore piškotov in melon, zato morata Flint in Sam stakniti glave in uporabiti vse svoje znanje, da ugasneta napravo in vse spet povrneta v normalno stanje. Knjiga Oblačno z mesnimi kroglicami je izšla leta 1978. Napisala jo je Judi Barrett, ilustriral pa Ron Barrett. Do zdaj so prodali več kot milijon izvodov. Zaradi očarljivega, vizualno inovativnega sloga, absurdnega smisla za humor in fantastične zasnove - mesto, v katerem hrana pada z neba - se je zdelo samo po sebi umevno, da jo bodo priredili v animirani film. Vendar nikomur ni v celoti uspelo, dokler zadeve nista vzela v roke scenarista in režiserja Phil Lord in Christopher Miller.
  • 28.04. 13:05
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala