Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Ti in jaz
Zgoba o kompliciranem odnosu med mlado siromašno študentko in nemočno starko
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Ti in jaz

YOU AND ME / WO MEN LIA

, 2005., Kitajska, 82 min.
Ti in jazTi in jazTi in jazTi in jaz
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
To je mirna, tiha, skoraj blaga vendar istočasno realistična, dramatična in vplivna slika siromašnega dela sodobne Kitajske kakršne v bolj znanih kitajskih filmih nimamo priložnosti videti. Brez dramatičnih dogodkov, tudi brez veliko dijalogov sledimo mirnemu, enoličnemu življenju ljudi, ki so slučajno na istem prostoru in za katere ni veliko upanja da se bo v njihovih življenjih kaj bistveno spremenilo.

V nepopisno revni soseski na robu mesta živi nekaj samotarjev, študentov, starcev in stark.... Barake v katerih živijo so malo boljše od kokošnjakov, tla iz opek, brez gretja, vode in kanalizacije. nekega mrzlega sneženega dne poišče mlado dekle začasno zatočišče pri nemočni starki, ki živi sama. Čeprav ju je združila nuja sta sovražno nastrojeni ena proti drugi. Vse bolj sta prepuščene druga drugi: dekle pomaga starki, ona deli večerjo z dekletom....

 

Film je po lastnem scenariju režiral Liwen Ma, avtor mlajše generacije, ki je prvi film režiral prav tako po svojem scenariju leta 2002 in za njega osvojil glavno nagrado žirije za najboljši debitantski film na študentskem festivalu v Pekingu. Do danes je režiral tri igrane filme, ta drama je njegov drugi film, osvojio je več nagrad in nominacij za ugledne filmske nagrade. na že omenjenem Pekinškem študentskem festivalu je Zhe Gong proglašena za najboljšo debitantko, Liwen Ma pa je osvojil nagrado za režijo; na festivalu Zlati petelin je nagrado za glavno žensko vlogo dobila Yagin Jin, Liwen Ma pa za režijo; na Tokijskem mednarodnem filmskem festivalu je film bil nominiran za glavno nagradu za režijo, Yagin Jin pa je dobila nagrado za glavno žensko vlogo.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala