Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Sanjske punce
Zgodba o vzponu treh afrouameriških soul pevk
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Sanjske punce

DREAMGIRLS

, 2006., ZDA, 130 min.
Sanjske punceSanjske punceSanjske punceSanjske punceSanjske punce
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Detroit v 60-ih letih 20. stoletja. Če si temnopolt, si lahko odličen glasbenik, pa se tvoje pesmi ne bodo vrtele na belskih radijskih postajah. Agenti belih glasbenikov bodo črnske uspešnice ukradli, rahlo predelali in njihovi beli varovanci bodo z njimi zasloveli, temnopolti avtorji in izvajalci pa utonili v pozabo.Detroit v 60-ih letih 20. stoletja. Če si temnopolt, si lahko odličen glasbenik, pa se tvoje pesmi ne bodo vrtele na belskih radijskih postajah.

 Agenti belih glasbenikov bodo črnske uspešnice ukradli, rahlo predelali in njihovi beli varovanci bodo z njimi zasloveli, temnopolti avtorji in izvajalci pa utonili v pozabo. Curtis Taylor, ml. (Jamie Foxx) je prodajalec avtomobilov, ki si želi ustvariti ime v glasbeni industriji. Za vsako ceno. Sanja, da bo imel svojo glasbeno založbo, ki bo z varovanci preplavila tudi vodilne radijske postaje, ne samo črnskih. Vse, kar potrebuje, je pravi zvok in prave vokale, ki jih bo lahko prodajal. 

Priložnost se mu ponudi, ko sreča tri dekleta iz skupine The Dreamettes – Deena Jones (Beyoncé Knowles), Lorrell Robinson (Anika Noni Rose) in glavna pevka Effie White (Jennifer Hudson) se nekega večera s precejšnjo zamudo pojavijo na tekmovanju talentov. Nastopile naj bi s skladbo, ki jo je zanje napisal Effiejin brat C. C. Dekleta že več let nastopajo skupaj, vendar še niso dosegla uspeha. Zmaga na tem tekmovanju bi jim lahko odprla vrata glasbenih založb in radijskih postaj.  Dekleta so mlada in lepa. In Curtis išče točno to. Z nekaj sladkimi besedami jih prepriča, naj ga vzamejo za agenta, nato pa jih kot spremljevalne pevke podtakne uspešnemu in slavnemu Jamesu Earlyju (Eddie Murphy), ki s svojim glasom ne osvaja samo občinstva, temveč tudi spremljevalne pevke, čeprav je poročen. In zato ravno v ključnem trenutku ostane brez spremljevalnih vokalistk - priložnost za dotlej neznane The Dreamettes.  Mladenke niso samo lepe, so tudi odlične pevke, zato se Curtis čez čas odloči, da mu je James Early odveč in da bodo dekleta nadaljevala samostojno kariero. Ker pa vse tri niso lepotice, se mora znebiti tiste, ki jim kvari videz.  Novo imenovane The Dreams žanjejo uspehe, tudi po zaslugi sumljivih Curtisovih poslov. Dokler njegova pogoltnost ne pripelje tako daleč, da se dekleta postavijo na svoje noge, saj spoznajo, da jih je izkoriščal in da so postale vse kaj drugega kot tisto, o čemer so sanjale, ko so bile še neznan trio.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala