Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Mrk
Bella Swan, edina ljubezen vampirja Edwarda, se znajde v srcu smrtonosne bitke
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena5/10

Mrk

The Twilight Saga: Eclipse

, 2010., ZDA, 124 min.
MrkMrkMrkMrkMrk
5.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Bella se znova znajde v nevarnosti, ko Seattle opustoši niz skrivnostnih umorov in zlonamerni vampir nadaljuje svoje prizadevanje za maščevanje. Prisiljena je izbirati med Edwardom in Jacobom vedoč, da njena odločitev lahko povzroči boj …Vse se začne… z izbiro.

V Somraku: Mrk, tretjem poglavju iz neverjetno uspešne serije knjig Stephenie Meyer, Bello Swan (Kristen Stewart) spet obdaja nevarnost: Seattle pretresa vrsta skrivnostnih umorov in zlohoten vampir nadaljuje svoj maščevalni pohod. V vrtincu dogajanj se mora Bella odločiti med ljubeznijo do Edwarda Cullena (Robert Pattinson) in prijateljstvom do Jacoba Blacka (Taylor Lautner); dobro se zaveda, da utegne njena izbira med vampirjem in volkodlakom zanetiti brezčasen spopad; tik pred maturo je Bella tudi tik pred najbolj pomembno odločitvijo v svojem življenju.

Večina njenih sošolcev dobiva pisma s fakultet, na katere bi se radi vpisali, in razpošiljajo obvestila o maturi, Bella pa se odloča, ali bo za vedno z ljubljenim Edwardom. Ni ji všeč, da ji ta ponuja kompromis: preden jo spremeni v vampirko, hoče, da se poročita. Le kakšne posledice prinaša takšna odločitev – zanjo, za njeno družino, za njene prijatelje? Medtem se bliža vojna. Izigravajoč šibke točke v nadnaravnih sposobnostih družine Cullen je neznana sila ustanovila Vojsko novorojenih, ki jo sestavljajo sveže nastali vampirji; njihova moč, zloba in nebrzdana sla po krvi je v prvih mesecih njihovega novega nadnaravnega življenja najhujša. So le orodje v rokah Victorie (Bryce Dallas Howard), ki si želi zgolj maščevanja, ali pa za njimi stojijo Volturi, ki bi radi poskrbeli, da Bella zares postane nesmrtna?

Vojska novorojenih, ki ji poveljuje Riley (Xavier Samuel), se bliža Forksu in deželi Quileutov, zato morajo Cullenovi in krdelo volkodlakov pozabiti na svoje prirojeno sovraštvo in združiti moči, da Bello in svojo okolico obvarujejo pred hujšim sovražnikom. Med pripravami na spopad Bella izve še več o skrivnostni zgodovini plemena Quileute, o vse večjem krdelu volkodlakov in o Jasperjevi in Rosaliejini preteklosti.

To ji bo pomagalo razumeti, kakšne vezi se pletejo med volkovi, uvideti ljubezen, ki jo veže na Jacoba Blacka, in zavarovati tiste, ki jih ima rada. Film je s še več akcije, ljubezni, prijateljstva, ljubosumja in strasti, zaradi katerih sta bila Somrak in Mlada luna svetovni uspešnici, maščevanja polno romantično nadaljevanje priljubljene vampirske zgodbe.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala