Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Dan izobčenca
Sprti kavboji in rančarji se združijo, ko v njihovo mesto prispe razbojniška tolpa
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Dan izobčenca

DAY OF THE OUTLAW

, 1959., ZDA, 90 min.
Dan izobčencaDan izobčencaDan izobčencaDan izobčenca
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Vestern "Dan izobčenca" v času premiere ni bil posebej opažen, s časom pa je dosegel kultno reputacijo. Povsem upravičeno, saj je govora o remek delu in enem najboljših stvaritev hollywoodskega režiserja madžarskega porekla, Andrea De Totha (Voščena hiša, Val zločina).

Kavboj in rančer Blaise Starrett (R. Ryan) pride v mestece v Wyomingu, v katerem živi nekaj družin farmerjev. Ogorčen nad dejstvom, da farmerji z žico ograjujejo svojo zemljo in ovirajo svobodno pašo njegove živine, se Starrett odloči obračunati z enim od njih, Halom Craneom (A. Marshall), v katerega prelepo ženo Helene (T. Lousie) je zaljubljen od takrat, ko sta imela kratko zvezo. Crane je odločen, da bo obdržal svojo zemljo in ženo, zato se je pripravljen spopasti z orožja bolj veščim Starettom. Sredi njunega obračuna v mestece pride nevarna razbojniška tolpa, ki jo vodi pobegli vojak Jack Bruhm (B. Ives). Med pobegom iz vojske se Bruhmovi ljudje odločijo odpočiti v mestecu. Razbojniki oči takoj vržejo na mestne ženske, Bruhm pa jih hoče zaustaviti v nečastnih namerah.

Vestern "Dan izobčencev" je eden od redkih vesternov, katerih zgodba se dogaja v snežnih okoliščinah in osvaja z močno pripovedjo, izvrstno izdelanimi karakterji in briljantno atmosfero, v kateri okrutnost karakterjev odlično prežema okrutnost narave, ki jih obkroža.  Fascinanti so tudi prizori, posneti v notranjosti, v katerih posebno do izraza prihaja odlična črno-bela fotografija velikega snemalca Rusella Harlana. Med odličnimi igralci velja izpostaviti legendarnega R. Ryana.


  • 05.05. 17:25
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala