Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Prevzetnost in pristranost
Najnovejša in najbolj realistična ekranizacija romana pisateljica Jane Austen...
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena9/10

Prevzetnost in pristranost

Pride and Prejudice / Pride & Prejudice

, 2005., ZDA, 125 min.
Prevzetnost in pristranostPrevzetnost in pristranostPrevzetnost in pristranostPrevzetnost in pristranostPrevzetnost in pristranostPrevzetnost in pristranostPrevzetnost in pristranostPrevzetnost in pristranostPrevzetnost in pristranostPrevzetnost in pristranostPrevzetnost in pristranost
9.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film mladega britanskega režiserja Joeja Wrighta je najnovejša filmska verzija istoimenskega romana. Nominiran je bil za štiri oskarje (za scenografijo, kostumografijo, glasbo in glavno žensko vlogo), proglašen je bil tudi za najboljši britanski film leta 2006 (Empire Award), osvojil pa je še veliko drugih nagrad. Joe Wright je med drugim dobil tudi nagrado BSFC za najboljšega mladega režiserja, z vlogo Elizabeth Bennet pa je zaslovela takrat dvajsetletna Keira Knightley.
Elizabeth Lizzy Bennet (K. Knightley) in njene štiri sestre Jane (R. Pike), Mary, Lydia in Kitty živijo skupaj na posestvu z razumevajočim očetom (D. Sutherland), ki se v nič ne vmešava, in mamo (B. Blethyn), ki je ne zanima nič drugega kot to, kako bi najbolje omožila svoje hčerke. Pri tem ne skriva mnenja, da je le najstarejša Jane dovolj lepa in zanimiva, da najde moža, medtem ko bo šlo z ostalimi precej težje. Takoj za Jane po lepoti in mladosti, tako pravi gospa Bennett, sledi Elizabeth, ki pa je ostroumno in svojeglavo dekle. Veliko razburjenje v njihov vsakdan prinese novica, da na sosednje posestvo prihaja bogati mladenič g. Bingley (S. Woods), in vsa dekleta so vznemirjena, saj se bliža ples, na katerem bi jih lahko opazil. G. Bingley nemudoma opazi najlepšo med njimi, Jane Bennett in gospa Bennett pa od tega trenutka naprej ničesar več ne prepustita naključju. Z g. Bingleyjem pripotuje tudi njegov prijatelj, zadržani g. Darcy (M. Macfadyen), ki sam sebi noče priznati, kako ga privlači vihrava Elizabeth, ona pa ne more razumeti, kako zanimiv ji je g. Darcy kljub njegovi arogantnosti. Lahko dvojica premaga svoj ponos in predsodke?
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala