Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Memphis
Trojka iz Memphisa se odloči ugrabiti dečka iz dobro situirane temnopolte družine
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena-

Memphis

MEMPHIS

, 1992., ZDA, 88 min.
Memphis
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Visoko proračunski TV projekt je nastal v produkcijski hiši Teda Turnerja. Temelji po romanu September, September, književnika in zgodovinarja Shelby-ja Foot-a, enega najbolj uglednih strokovnjakov za ameriško državljansko vojno. September, september je zadnji roman Shelby-ja Foot-a, objavljen leta 1978. Za njegovo ekranizacijo se je posebno zavzelo nekdanja zvezda iz sedemdesetih C. Shepherd (Daisy Miller, Taksist).

April 1957, ameriški jug, mesto Memphis v zvezni državi Tennessee. Reeny Perdew (C. Shepherd), Rufus Hutton (J. Laughlin) in Podjo Harris (J.E. Freeman) se sestanejo z namero ugrabitve temnopoltega dečka (M.C. Gardner) iz dobro stoječe družine, ter se tako dokopati do velike količine denarja.

Ugrabitev uspe, zato mlada starša Eben (R. Brooks) in Martha (V. Bell Calloway) Kinship prejmeta zahtevo za plačilo odkupnine v vrednosti 60.000 dolarjev. Eben sprva želi prijaviti ugrabitev policiji, kjer pa naleti na razočaranje, saj belopoltim policistom ni mar za ugrabitev temnopoltega otroka. Po nasvetu svojega tasta, Tio Wigginsa (M. Gunn), se odloči plačati odkupnino, vzporedno pa poskuša ugotoviti kdo so ugrabitelji in kje so nameščeni. Medtem se pa Reeny zbliža z ugrabljenim dečkom, on pa prav tako vzljubi njo. Med njima se splete močna materinska vez...

Glavna igralka C. Shepherd je napisala scenarij skupaj s Susan Rhinehart in Larryjem McMurtyjem, avtorjem romana "Osamljena golobica" in glavnim scenaristom istoimenske TV nanizanke, ter z oskarjem nagrajenim soscenaristom "Gore Brokeback". Film je režiral Yves Simoneau (Napoleon). Spomnimo pa tudi, da je mali M.C. Gardner za film dobil nagrado Young Artist Award.

 

 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala