Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Božanske skrivnosti sester Ya Ya
Dramatičarka odkrije skrivnost svojega "sestrstva"...
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Božanske skrivnosti sester Ya Ya

DIVINE SECRETS OF THE YA-YA SISTERHOOD

, 2002., ZDA, 115 min.
Božanske skrivnosti sester Ya YaBožanske skrivnosti sester Ya YaBožanske skrivnosti sester Ya YaBožanske skrivnosti sester Ya YaBožanske skrivnosti sester Ya YaBožanske skrivnosti sester Ya YaBožanske skrivnosti sester Ya YaBožanske skrivnosti sester Ya YaBožanske skrivnosti sester Ya Ya
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Za film je Markus Andrus adaptiral dva romana Rebecce Wells - "Božanske skrivnosti sestar Ya Ya" in "Majhni oltarji povsod naokoli." Dobil je Oskarja kot soavtor scenarija za film "Bolje ne bo nikoli“.

Leta 1937, ob polni luni, se štiri deklice odpravijo iz svojih hiš na ameriškem Jugu in ustanovijo tajno združbo v čast indijanski boginji Ya Ya. Glavna med njimi je Vivi, ostale pa so Teensy, Necie in caro. Po tem dogodku mine šestdeset let. Vivina hči Sidda (S. Bullock) živi z z zaročencem Conorjem (A. MacFadyen) v New Yorku, kjer je zelo uspešna dramatičarka. V intervjuju za časopis "Tme" izjavi, da ni imela srečnega otroštva. Mamo Vivi (E. Burstyn), ki še naprej živi na Jugu, ta izjava šokira in tako razjezi, da jo razdedini. Da bi zgladile spor, jo tri članice sester Ya Ya - Teensy (F. Flanagan), Necie (S. Knight) in Caro (M. Smith) obiščejo v New Yorku, omamijo z uspavalom in odpeljejo na Jug.

To povsem "žensko zgodbo", kot sta svoj čas bila filma "Ocvrti zeleni paradižniki" in "Jeklene magnolije", je kot svoj prvi film režirala Američanka Callie Khouri (r. 1957), ki je tudi scenaristka filma "Thelma in Louise" (1991), za katerega je dobila Oskarja, režiral pa ga je Ridley Scott.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala