Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Spal bom, ko bom mrtev
Gangster Clive Owen se odloči, da bo maščeval svojega brata...
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Spal bom, ko bom mrtev

I´LL SLEEP WHEN I´M DEAD

, 2003., Velika Britanija, 99 min.
Spal bom, ko bom mrtevSpal bom, ko bom mrtevSpal bom, ko bom mrtevSpal bom, ko bom mrtev
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Nekdanji gangster Will Graham je mislil, da je spet našel svojo dušo, ko je opustil trdo življenje zločinskega podzemlja in postal potepuh. Ko izve, da je njegov mlajši brat naredil strahoten samomor, se Will vrne v mesto in odkrije, da je bila njegova smrt posledica šokantnega dogodka, v katerega je bil vpleten lokalni prodajalec avtomobilov z nasilno razvado.

Mladi Davey Graham (J. Rhys Meyers) je mali londonski prevarant in razpečevalec z drogo. Nekega jutra ga na ulici pričakajo sodelavci mafijca Boada (M. McDowell), surovega kriminalca, ki mladenči brutalno muči in posili. Davey se s skrajnimi napore zateče domov, kjer se uleže v kad in si prereže žile.

24 ur kasneje ga mrtvega najde njegov stari prijatelj Mickser (J. Foreman), ki je presenečen nad dejstvom, da bi lahkomiselen in brezbrižen fant naredil samomor. Zelo presenečena je tudi njegova prijateljica Helen (C. Rampling), bivše dekle njegovega brata Willa Grahama (C. Owen). Will je nekoč bil eden najzloglasnejših londonskih gangsterjev, po živčnem zlomu, se je pa povlekel v osamo. Živi v prikolici, dela pa kot mizar in drvar, proč od družbe. Ko sliši novico za bratov samomor, se odloči vrniti v Brixton, ter se sam prepričati o razlogih za bratov samomor.

Will z Mickserovo pomočjo od patologa izzve, da je Davey pred smrtjo bil posiljen. Na poti maščevanja brezobzirnemu Boadu mu bo stal tudi hladnokrvni gangster Turner (K. Slott), novi šef podzemlja Brixtona.

Gangsterska drama "Spal bom, ko umrem", prvič prikazana leta 2003 na filmskem festivalu v Moskvi,  je še ena prepoznavna stvaritev cenjenega britanskega filmskega ustvarjalca Mikea Hodgesa (Flash Gordon, Molitva za umrlega, Black Rainbow, Croupier, Murder by Numbers), avtorja številnih kultnih žanrov.

 

 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala