Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Jane Eyre
Še nekoliko bolj drzna adaptacija priljubljenega romana Charlotte Brontë...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Jane Eyre

JANE EYRE

, 2011., Velika Britanija/ZDA, 120 min.
Jane EyreJane EyreJane EyreJane EyreJane EyreJane EyreJane EyreJane Eyre
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
V novi filmski različici istoimenskega in izjemno priljubljenega romana Jane Eyre pisateljice Charlotte Brontë, sta režiser Cary Joji Fukunaga in scenaristka Moira Buffini na še bolj drzen način predstavila zgodbo protagonistke Jane iz 19. stoletja, ki že od samega začetka izdaje romana vedno znova navdušuje zveste bralce in gledalce po vsem svetu. Po knjižni predlogi je nastalo že najmanj 18 celovečercev, prvi že leta 1910, in 9 televizijskih različic.

Jane Eyre nenadoma zbeži s Thornfield Halla, razsežnega in odmaknjenega posestva, kjer dela kot guvernanta. Njena varovanka je Adele Varens, hči privlačnega in skrivnostnega gospodarja Edwarda Rochesterja. Ko se že zdi, da je končno našla pravo srečo, se dogodki obrnejo v napačno smer in Jane se zateče k prijaznemu duhovniku Johnu Riversu in njegovi družini. Ob mislih na razburljivo življenje na posestvu se Jane sprašuje, če preteklost zares lahko ostane zgolj preteklost.

Preteklost je za Jane vse prej kot rožnata. Že kot desetletno siroto so jo izgnali z doma njene krute tete, ge. Reedove, in jo poslali v šolo Lowood. Ob tamkajšnji izjemno strogi vzgoji Jane pridobi pomembno izobrazbo. Svetla plat je tudi Helen Burns, revna punca, s katero postaneta dobri prijateljici. Vendar Helen po hudi bolezni umre, kar pa Jane da dodatno moč in voljo, da se končno postavi zase in začne živeti življenje...


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala