Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Downton Abbey
Dogajanje dramske serije spremlja življenje družine Crawley in njenih služabnikov...
  • Naša ocena9/10
  • Vaša ocena-

Downton Abbey

Downton Abbey

, 2010., Velika Britanija, 0 min.
Downton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton Abbey
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Večkrat nagrajena angleška nanizanka Downton Abbey gledalce popelje v začetek 20. stoletja. Dogajanje je postavljeno na posestvo Downton Abbey, ki ga krasijo čudovit edvardijanski dvorec, razkošne sobane ter prekrasen vrt. V njem živi plemiška družina Crawley s svojimi služabniki, njihov vsakdan pa prepletajo številne spletke.
Lord Crawley obravnava družinsko dediščino, še posebej podeželsko posest Downton Abbey, kot svojo poglavitno misijo v življenju. Smrt dediča, ki je izgubil življenje na krovi Titanika, pomeni, da je naslednji v vrsti njegov daljni bratranec Matthew Crawley, odvetnik iz Manchestra. Slednji se tako preseli na veliko posest skupaj s svojo modernistično in družbeno kritično mamo, ki se nikakor ne ujame z gospodarjevo dominanto konzervativo materjo... Downton Abbey je delo oskarjevega nagrajenca, scenarista Juliana Fellowesa, v glavnih vlogah pa spremljamo Maggie Smith, Hugha Bonnevilleja, Elizabeth McGovern, Penelope Wilton, Dana Stevensa in druge. Nanizanka se lahko pohvali s številnimi nominacijami in priznanji, med drugim je prejela nagrado emmy ter dve nagradi bafta (priznanje Britanske akademije za film in televizijo), razglašena pa je bila tudi za najboljšo miniserijo.
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala