Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Downton Abbey
Dogajanje dramske serije spremlja življenje družine Crawley in njenih služabnikov...
  • Naša ocena9/10
  • Vaša ocena-

Downton Abbey

Downton Abbey

, 2010., Velika Britanija, 0 min.
Downton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton AbbeyDownton Abbey
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Večkrat nagrajena angleška nanizanka Downton Abbey gledalce popelje v začetek 20. stoletja. Dogajanje je postavljeno na posestvo Downton Abbey, ki ga krasijo čudovit edvardijanski dvorec, razkošne sobane ter prekrasen vrt. V njem živi plemiška družina Crawley s svojimi služabniki, njihov vsakdan pa prepletajo številne spletke.
Lord Crawley obravnava družinsko dediščino, še posebej podeželsko posest Downton Abbey, kot svojo poglavitno misijo v življenju. Smrt dediča, ki je izgubil življenje na krovi Titanika, pomeni, da je naslednji v vrsti njegov daljni bratranec Matthew Crawley, odvetnik iz Manchestra. Slednji se tako preseli na veliko posest skupaj s svojo modernistično in družbeno kritično mamo, ki se nikakor ne ujame z gospodarjevo dominanto konzervativo materjo... Downton Abbey je delo oskarjevega nagrajenca, scenarista Juliana Fellowesa, v glavnih vlogah pa spremljamo Maggie Smith, Hugha Bonnevilleja, Elizabeth McGovern, Penelope Wilton, Dana Stevensa in druge. Nanizanka se lahko pohvali s številnimi nominacijami in priznanji, med drugim je prejela nagrado emmy ter dve nagradi bafta (priznanje Britanske akademije za film in televizijo), razglašena pa je bila tudi za najboljšo miniserijo.
Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala